Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pařené knedlíky (dampfnudeln)

0.0
Pařené knedlíky (dampfnudeln)

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (nebo 00), 25g droždí, 2 lžíce cukru, 200g mléka, 100g lehce rozehřátého másla, 2 vejce. Višně + cukr. Na napaření: 220 - 250g mléka, 50g másla. Omáčka: 300g mléka, 1 a 1/2 šlehačky (280g), 6 žloutků, vanilka, 1 malá lžíce škrobu, 60g cukru (může být i méně)

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme 3 lžíce mléka, lehce promícháme a nahrneme trochu mouk přes. Necháme kynout 15 - 20 min. Poté přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme v robotu kynuté těsto. Necháme kynout asi hodinu. Poté rozdělíme na 12 kusů. Do každého kusu zabalíme višně a posypeme trochou cukru, přikryté necháme asi 15 min. kynout. Do velkého hrnce nalijeme mléko a máslo, zahřejeme a do teplého vložíme knedlíky. Zakryjeme a vaříme 40 - 45min. zakryté poklicí a neotevíráme. Ke konci ale hlídat, aby se nepřipálily. Je možné vařit i běžně v páře asi 15min. Na omáčku zahřejeme smetanu s mlékem a vanilkou téměř k varu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem do světlé pěny a pramínkem přiléváme horkou mléčnou směs a stále pomalu šleháme. Poté vrátíme celou směs do hrnce a pomalu zahříváme za téměř nepřetržitého míchání metlou - do zhoustnutí. Pokud nepoužijeme hned, přitiskneme přímo na omáčku fólii, aby se nevytvořit povlak. Knedlíky po uvaření propícháme a podáváme přelité omáčkou.

...

...

...

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie