Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 240 návštěvníků)

Další mléčná hmota podle Loskutáka - dne 23.03.08 + postup výroby růže

0.0
Další mléčná hmota podle Loskutáka - dne 23.03.08 + postup výroby růže

Potřebné ingredience

150 g sušeného mléka polotučného, 270 g moučkového cukru, 30 g ztuženého tuku 100%, 50 g světlého tekutého medu, 1 lžička rumu, ½ lžičky mandlového aroma a 2-3 lžíce vody

Postup přípravy

Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu. Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v několika kapkách vody nebo gelové barvy - třeba Wilton.

takto vypadá při zpracovávání...

hotový a obarvený.. barvy Wilton

vykrajujeme lístky

vyhlazujeme hrany lísků - nejlépe kávovou lžičkou

nychystáme, na jednu růži dáme 8 lístků

uděláme si střed

první lístek omotáme kolem středu

a druhý přilepíme naproti spoji

třetí naproti druhému a dále ohneme lístek dolů

a čtvrtý doprostřed... a jedeme ve směru hodinových ručiček...

a další..

a tak dlouho až je hotovo. Pak jen seřízneme ať si může hezky sednout...

a hotovo.....

a nakonec naleštit jemně štětečkem namočeným - jemně v oleji :o)))))

++

++

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

oliva1 3. 5. 2011, 9:57
(clamp) (clamp) (clamp)
Vera N 15. 11. 2010, 10:09
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
jeremy 20. 10. 2010, 11:04
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (F)
Persefona 3. 6. 2010, 12:34
Nemůžu nikde sehnat výše uvedené barvy, jde to i jinými, které se dají sehnat v supermarketech?
jeremy 20. 10. 2010, 11:06
@Persefona Ahoj...můžeš použít potravinářské barvy Kovandovic, dají se sehnat v Tescu či jinde...asi už je to passé, ale aspoň budeš vědět pro příště,ahoj. :-) (F)
cicmoši 26. 10. 2009, 15:53
:-$ja sa teda priznám, že táto hmota je super, akurát ja som do nej ten tuk vobec nedala ani med, nahradila som to kompletne pšeničným sirupom a možem povedat, že táto hmota je zatial najlepšia s akou som kedy robila (Y)
Ilonáček 10. 9. 2009, 10:26
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
*poule* 20. 3. 2009, 20:11
(Y) (Y) (Y) Super, děkuji. Zrovna ve středu jsem se s nimi mořila +o( a nešlo to a nešlo :-@ :-@ (6) (6) (6). Příšte zkusím Váš postup Kači. (Z) :-) :-) :-) (H)
Petanka 6. 10. 2008, 12:35
Kačko tak jsem vyzkoušela Vaši hmotu, akorát nevím zda když to zpracovávám tak mi z toho leze tuk a je to takové no není to moc dobré. Nevím co dělám špatně *-)
bariska 20. 2. 2009, 14:54
@Petanka prosím,prosím nedaří se mi sehnat gelove barvičky,mám jen ty v prášku,chtěla bych vytvořit veselé syté barvy na dortík pro děti,ale mám obavy, aby to pak bylo jedlé. Nevíte někdo prosím,kolik prášku můžu dát?
luarka 7. 10. 2008, 9:30
@Petanka Peti, myslím že tam máte moc tuku a dlouho to zpracováváte. Pro měkčí hmotu je lepší radši přidat vodu než tuk.. Někdy se to stane i když dáte PLNOTUČNÉ mléko. To já nedávám, pak to pouští hodně tuku a je to takové zdrclé... :-(
zanetkaR 18. 9. 2008, 15:56
Kačko,nemám rum...jen tresť...bude to vadit nebo ne?
luarka 7. 10. 2008, 9:31
@zanetkaR já rum nedávám vůbec, dávám jen mandlovou tresť.. :-$ :-$
Nikra 19. 9. 2008, 23:11
@zanetkaR Žaneto, jestli mohu odpovědět já, tak já používám už pouze tresť, ale jen 1 malou kávovou lžičku (hello)
neila 4. 8. 2008, 23:09
to vyzera lakavo,ja som uz skusala mnohe recepty,ale neni som schopna dosiahnut taku plastelinovu vlacnost,ako sa pise v receptoch.len s tym ztuzenym tukom budem mat problemy,tuna v spanielsky veru neviem cim by som ho nahradila.ja si zvyknem vzdy doniest ceru zo slovenska,ale ked mi dojde,tak nevies,cim by sa dala nahradit?dakujem (Y) (hello)
iva1707 23. 7. 2008, 20:51
krasné růže také to s touto hmotou vyzkouším
DanaR1 13. 6. 2008, 15:32
Dobrý den, moc pěkné. Také mě to zlákalo. Jen se chci zeptat zda je možné si hmotu připravit dnem předem, když chci potahovat dort. Děkuji Dana
Nikra 18. 6. 2008, 21:46
@DanaR1 Dano, hmotu si můžete udělat dopředu a necháte v ledničce. Potom ji krátce dáte do mikrovlnky a v případě, že by byla trošku tužší si navlhčete ruce a zpracujte, bude zase vláčná (měla by mít konzistenci jako modelína). Hmota má trvanlivost tak dlouho, dokud má trvanlivost sušené mléko.
zuz@ 12. 6. 2008, 14:16
*-) *-)to bych mohla zkusit i já...snad ;-), vypadá to úžasně jednoduše
trnky 12. 6. 2008, 13:56
Milá Katko, mohu se zeptat, kde kupujete polotučné suš. mléko? Nemohu ho nikde sehnat. Děkuji Ilona.
Lenkule 12. 6. 2008, 14:25
@trnky V Kauflandu ho mají u normálního krabicového mléka, taky jsem ho dlouho hledala ;-).
zuz@ 12. 6. 2008, 14:13
@trnky já ho koupila v globusu, měli i tučné, polotučné i odtučnělé (Y)
Staples 9. 6. 2008, 15:57
(Y) (Y) Růžičky máte nádherné (clamp) (clamp) Já dělala podobnou hmotu a musím s Vámi souhlasit. Úžasně se s ní pracuje.
backa 8. 5. 2008, 10:31
Růžičky vypadají nádherně,krásně nafocené (Y) a hmota se mi taky zamlouvá. (clamp) (clamp)
proboubelky 8. 5. 2008, 10:20
Holky, vadí když mi manžel koupil sušené mléko, ale PLNOTUČNÉ, ne polotučné? :-)
lenkamb 5. 5. 2008, 22:04
Přidávám se k pochvalám (clamp), tohle je první hmota, u které nepadlo tisíc a jedno sprosté slovo 8o| při zpracování :-D Úžasná modelína, se kterou se náramně dobře pracuje, vůbec se nelepila a nebylo potřeba ji podsypávat. Už nebudu dělat jinou (Y)
Zrušený účet 5. 5. 2008, 22:09
@lenkamb :-D :-D :-Du mě je to doma s výrobou marcipánu stejné. Těch kukaček co proletí, toho pípání... :-DTohle musím zkusit taky, schválně jestli to zabere ;-)
PATaPET 5. 5. 2008, 21:42
potrebuju poradit.nikdy jsem marcipan nedelala.muzu misto suseneho mleka pouzit susene sojove mleko???? dekuji,.petra
meggienka 17. 5. 2008, 11:45
@PATaPET Urcite nie, nedoporucujem....
Bára D. 2. 5. 2008, 14:48
A jak tento marcipán chutná? (F) Není v tom cítit ten ztužený tuk? A netvrdne? jak dlouho vydrží na dortu vláčný? Nebo aby naopak nestekl...
luarka 3. 5. 2008, 13:00
@Bára D. Jako mléčná hmota. Není to marcipán. Chutná po sušeném mléku a cukru s příchutí mandlové tresti. ;-) ;-) Tuk v tom cítit není a hmota tvrdne, tak jak má. Ale jestli myslíte jak se s ní pracuje, tak úúúúúúžasně. Při dodržení všech ingrediencí je jako modelína. Viz hodnocení maminek níže. Jak dlouho vydrží vláčný nevím, je hned snězený... (zajic) A nesteče, pokud ho nedáte do namražené ledničky. Já dávám přes noc do chledné komory - mám tu výhodu a nikdy mi nestekl. S hmotou mám zkušenosti už dvanáct let a nikdy mi nestekla. ťuk ťuk... Přeji hodně úspěchů a pak písněte zkušenosti, budu ráda. Katka
Bára D. 3. 5. 2008, 13:19
@luarka Určitě pak dám vědět, děkuji za tip a vyčerpávající odpověď (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie