ZAPÉKANÉ KUŘECÍ ŘÍZKY V JOGURTU - recept z časopisu TINA,vyzkoušený,moc dobrý
Potřebné ingredience
3 bílé jogurty, 1/2 lžičky tymiánu, 2 snítky kopru, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 lžíci citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 4 kuřecí prsní řízky, 250g strouhanky, sůl, mletý bílý pepř, tuk na vymazání pekáčku, citron na ozdobení
Postup přípravy
2. Omyté kuřecí řízky naklepeme paličkou, osolíme a opepříme z obou stran. Plátky masa vložíme do připravené marinády a necháme 3 hodiny v chladu rozležet.
3. Naložené plátky obalíme ve strouhance, přičemž ji dobře do masa rukou vklepeme. Naskládáme do tukem vymazaného pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 170 C a zapečeme dozlatova.Neobracíme.Udělá krásnou kůrčičku.Na talíři zdobíme plátky citronu.
Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši nebo kari rýži,podle chuti.

Kuřecí řízky naklepeme,osoůíme,opepříme

Velký kelímek jogurtu,nebo 2-3 malé kelímky smícháme s ostatními přísadami(citronová šťáva,hořčice,bobk.list,bylinky podle chuti nebo kopr,já dala i pažitku a petrželku,2 stroužky prolisovaného česneku,strouhaný muškát.oříšek

Všechny přísady smícháme s jogurtem.Bobkový list má být mletý,ale mě se rozbil mlýnek

kuřecí řízky vložíme do mísy a zalijeme jogurtem tak,aby byly pokryté

Přikryjeme fólií a dáme tak na 3 hodiny do lednice.Nedoporučuje se dávat přes noc,protože jogurt pouští vodu a je to pak moc řídké

Po 3 hodinách nasypeme do hluboké mísy strouhanku a řízky i s jogurtem obalujeme strouhankou a rukou ji přimáčkneme,aby dobře držela.Nedělá se to moc dobře,ale vyplatí se vydržet,tak hrozné to zase není!!!Vkládáme do zapékací misky,vymazané máslem a dáme trošku oleje,aby se lépe zapékaly

Troubu vyhřejeme asi na 170 - 200 stupňů a vložíme do ní pekáček.Pečeme asi 20 minut ,podle typu trouby,do zlatova,až bude strouhanka navrchu pěkně opečená.Neobracíme,aby se strouhanka držela na řízkách a ne na míse,během pečení můžeme přilít trošku oleje(ze strany,aby se nedostal na povrchu řízků)

A takhle to vypadá,když jsem nevzala foťák okamžitě po vytažení z trouby:-)Už nebylo skoro co vyfotit!!!trošku jsem původní recept z TINY upravila podle svého a hlavně já nedávám kopr,ale čerstvé bylinky,pokud mám.Jinak můžete i sušené,nebo petrželku,pažitku atd.Tentokrát jsem neměla dijonskou hořčici,tak jsem dala plnotučnou a lžičku křenu.
DOBROU CHUŤ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



