Baklazan na cesneku a rajcatech
Potřebné ingredience
4baklazany, olej, sul, drceny kmin, 1 zelena paprika, 4 strouzky cesneku, 4 rajcata, 1 lzice vinneho octa ( nemusi byt ), cukr, kopr.
Postup přípravy
Z baklazanu ostranime stopku a omyjeme ho. Podelne rozkrojime na 4 casti, osolime a nechame tzv. vypotit a pak omejeme a osusime. Na panvi si rozpalime olej a vlozime baklazany, ktere zprudka opeceme ze vsech stran. Pak je posypeme drcenym kminem a nakrajenou paprika, zlehka podlejeme a dusime do polomekka. Pak pridame prolysovany cesnek a nakrajena rajcata a pokapeme vinnym octem a dusime do mekka. Hotove dochutime cukrem a pred podavanim posypeme jemne koprem. Jako prilohu jsem dala cinske nudle, ale muze byt i celozrne pecivo, ale zalezi i na vas.
Preji dobrou chut :-)
Preji dobrou chut :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé