Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Vepřový steak Radost

0.0
Vepřový steak Radost

Potřebné ingredience

4 řízky vepřové kýty (krkovice, zkoušela jsem i z kuřecích prsíček), 1 vejce, 4 stroužky česneku (i větší, podle toho jak kdo má rád česnek :-)), 4 plátky šunky (opět může být více), 2-4 lžičky plnotučné horčice, sůl, olej na smažení.*******************************************************************************************************************Na zahuštění výpeku:0,5-1 lžíci hl. mouky, 1-2dl vřelé vody, 0,5-1 lžička sójové omáčky, 1/3 lžičky worchesteru a Maggi

Postup přípravy

Maso naklepeme, na 3-4 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s drobně nasekaným česnekem (já spíš vždy prolisovaným). Pokryjeme plátky šunky, celé obalíme v ušlehaném vejci a smažíme. Vyndáme a dáme do tepla.
Výpek zasypeme hl. moukou a za stálého míchání necháme krátce opražit, poté zalijeme postupně vřelou vodou, přidáme sojovku, Worchester a Maggi (samozřejmě záleží i na Vaší chuti).
Sosem přeléváme maso a lze i přílohu.

Jako příloha se hodí různě upravené brambory, rýže, zeleninový salát.


Tento receptík mám od mamči, která ho našla někde v časopice. Nám moc chutná. Manžel je spíše na kuřecí, takže ho děláme většinou, ale z kuřecích prsíček a i tak je to moc dobrý :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mohos 28. 2. 2010, 13:47
(Y) (Y) (Y) Katko, děkuji za inspiraci. Dnes jsem udělala k obědu a bylo to moc dobré! Česnek můžeme, a tak jsem nešetřila ,-). (clamp) (clamp) (clamp)
Katuš B. 1. 3. 2010, 10:24
@mohos Moni není zač, taky ho u nás v nejbližší době plánuji, ale asi tentokrát zase z kuřecího ,-) ,-). Jsem ráda, že jste si také pochutnali |:o) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie