DRůBEŽÍ JÁTRA SE SMETANOU - zvlášť pro ty, co mají nedostatek železa

Potřebné ingredience
800g mražených drůbežích jater, 150g mraženého hrášku (já dávám víc), 1 větší cibule (já dávám 2) nakrájená nadrobno, 250ml sladké smetany, 100ml vývaru (může být z kostky), 3 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, špetka strohaného muškátového oříšku (nebo muškátový květ), 4 lžíce oleje, 2 lžíce vody, sůl, pepř
Postup přípravy

Na rozpáleném oleji podusíme cibuli...

...přidáme omytá játra nakrájená na kousky a osmahneme.

Mírně osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pomalu dusíme doměkka.

Z mouky a másla si připravíme jíšku...

...přidáme 2 lžíce vody, zalijeme smetanou (ale já jsem zrovna dneska neměla, a byla jsem líná jít do obchodu, tak jsem tam dala zakysanou smetanu a trochu to naředila mlíkem) a okořeníme muškátovým oříškem.

Potom nalijeme na dušená játra...

...přidáme hrášek a vše krátce (asi 5 min) povaříme.

Dobrou chuť:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






