Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KIMPIRA - zdravé jídlo - DIETKA :-)

0.0
KIMPIRA - zdravé jídlo - DIETKA :-)

Potřebné ingredience

mrkev, cibule, pórek, olej, sojová omáčka, sůl

Postup přípravy

toto zdravé jídlo je připraveno podle knížky radost ze zdravých dětí od v. strnadelové a j. zerzána :-)

mrkev a cibulku pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka, na pánev si nalijeme olej (já dala jen tak abyx se zelenina nepřichytila, a později jsem dolila malilinkato vody), až se rozpálí tak přihodíme nejprve mrkev, osolíme, a nadhazujeme, později přidáme cibulku, a potom porek, za stálého míchání necháme zkaramelizovat, potom odstavíme z plotny, a postříkáme sojovou omáčkou, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut uležet, dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

alimama 22. 5. 2008, 21:28
Tohle dělám často, někdy ještě přidám čínské zelí, cuketu nebo bambusové výhonky - a teď vidím, že to má i krásný exotický název! (pl) (Y)
rampy 15. 5. 2008, 21:47
Nevím,jestli jsem to špatně nepochopila,ale pro děti to podle mne asi moc není....spíš zdravější varianta(nebo dietnější)číny........bez té sojovky by to bylo už super *-) :^) (hello)
radostznakupu 16. 5. 2008, 6:23
@rampy (hello) je to v sekci zeleninové jídlo (ještě jsem uvažovala sekci vegetariánské jídlo), nikoliv dětské jídlo (hello) protože si myslím že to je spíše pro starší děti, i když jsem čerpala z kuchařky "radost ze zdravých dětí", na sojové omáčce ze zdravé výživy neshledávám nic jedovatého, samozřejmě že to není vhodné jídlo pro kojence a batolata ale pro ty starší děti bez problémů, jen si kupte kvalitní sojovou omáčku ve zdravé výživě :-)
rampy 16. 5. 2008, 9:58
@radostznakupu mne spíš zmátl titul té kuchařky,ale máte pravdu,že sojovka ze zdr.výž. je o něčem jiném.... :-$ (hello)
sonka 21. 5. 2008, 17:24
@rampy Sojová omáčka se jmenuje Tamari nebo Shoyu, já osobně mám raději Tamari. (Y) Jinak díky za skvělý recept. |:o) Byla jsem na kurzech přímo od Strnadelové, ale toto jídlo tam nebylo. :)
radostznakupu 21. 5. 2008, 20:32
@sonka toto je přímo podle té kuchařky, jinak se ale inspiruju a jídla si upravuju :-$ a je to fakt moooc dobrý (Y)
sonka 22. 5. 2008, 9:18
@radostznakupu Kuchařku jsem si už objednala. Už se na ni těším. |:o)
radostznakupu 22. 5. 2008, 10:00
@sonka zrovna vařím tu "svíčkovou" z té kuchařky, je fakt, že většina receptů je trochu pracnějších, ale stojí to za to (Y)
sonka 22. 5. 2008, 14:07
@radostznakupu K obědu jsem vařila Vaší Kimpiru a byla výtečná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Sice jsem si jako přílohu udělala "nemakrobiotické" brambory, ale byla to mňamka. Myslím, že je vynikající tu mrkvičku zezačátku opravdu osmažit. Jídlo má pak znamenitou chuť.
radostznakupu 22. 5. 2008, 14:52
@sonka to jsem moooc ráda, že chutnala, včera jsem zkoušela nejdřív posmažit cibulku, přidat tu tricoloru (ty naklíčeniny) a pak jsem to zakápla sojovkou a fakt výýýborné :-) jinak z kuchařky už jsem vyzkoušela i fazolový guláš a "svíčkovou", vše je výborné, kdyžtak mi písněte přes vzkazy Váš mailík a hodím Vám to do mailíku (L)
sonka 22. 5. 2008, 21:21
@radostznakupu Tak kuchařku mám již doma. To se bude kuchtit . . . (jidlo) Zase nová inspirace . . . (Y)
radostznakupu 22. 5. 2008, 21:54
@sonka jo tak supeeer |:o) tam jsou fakt šíleně dobrý věci (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie