Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Sírovec žlutooranžový na smetanovém karí

0.0
Sírovec žlutooranžový na smetanovém karí

Potřebné ingredience

Mladé plodnice sírovce, cibule, česnek, máslo, karí, polévkové koření, hladká mouka, smetana

Postup přípravy

Cibuli nasekáme na jemno a osmáhneme s česnekem, přidáme na kostičky nasekaný sírovec, osolíme (já používám místo soli polévkové koření) a vysmáhneme do červena. Zalijeme smetanou ve které rozkvedláme trochu hladké mouky a lžíci karí a ještě chvíli povaříme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo pečivem.

Inspirace podle :
http://www.damyko.info/ForumC/viewtopic.php?t=161

Osmáhneme na másle cibulku a česnek, přidáme na kostičky nakrájeny sírovec (jen mladé a měkké plodnice)

Vysmáhneme do červena a pak zalijeme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku a karí ..

sírovec žlutooranžový (na švestce)

včerejší úlovek :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bosoracik 10. 5. 2012, 21:30
Tak dnes som nasla 3kg krasne makkeho a stavnateho sirovca bez zdrevnatenej casti. Sirovec na kari je moje oblubene jedlo :)))) Odporucam. Na druhom strome zacina tiez rast, tak uvidim co to da..... (Y)
Vakul 13. 5. 2011, 17:35
Mám ještě dotaz, zda předtím sírovec máčíte v mléce, jak mnoho podobných receptů uvádí? A do jakého láku dáváte ty karbanátky, jestli mohu poprosit? A děláte je jako klas. karb. s vejcem, česnekem a houskou? Díky Lucka
Jambi 13. 5. 2011, 21:25
@Vakul Ne Luci, zatím jsem nenamáčela, pracuji jen s mladými měkými plodnicemi, starší nesbírám, ty pak už natáhnou chuť smoly a nejsou dobré. Řízky např. povařím napřed v masovém vývaru http://recepty.zandule.cz/oneRcp.php?id_rcp=430 Karbanátky se dají naložit i do nálevu, ale pozor, jsou hrozně savé a po určité době ho vsáknou, nicméně jsou moc dobré :-)
Plocka 16. 5. 2010, 16:53
Ahojky Jaroslavo ,manžel přinesl domů sírovce a tak jsem jeden den udělala řízečky ,které chutnají jako obalovaný sýr .Druhý den jsem vyskoušela Váš recept SÍROVEC NA KARI ,měl veeelikánský úspěch .Jsem mooc ráda za Váš recept .Všem maminkám doporučuji !!!Sírovec je houba protirakovinná a tak je super ,že se dá mnohostraně využít (Y) (Y) (Y)
Jambi 18. 5. 2010, 8:56
@Plocka Helenko, tak vyzkoušejte sírovec ještě jako karbanátky (pokud jich budete mít navíc - tak šup s nimi do nálevu jako třeba utopenci nebo rybí karbenátky) http://recepty.zandule.cz/oneRcp.php?id_rcp=27
alimama 22. 5. 2008, 21:24
Vypadá to náramně lákavě, ale asi bych neměla odvahu uvařit z takové chorošoidní houby.. *-) Není možná záměna s nějakou jedůvkou?
Jambi 23. 5. 2008, 9:20
@alimama Není :-) leda byste ji sebrali už moc tuhou - ale to už by jen nebyla chutná.
SugarRose 22. 5. 2008, 9:11
Dobré ráno Jaruš, prosím vás, co to je ten sírovec? Slyším to prvně. Děkuji moc Evča
Jambi 22. 5. 2008, 19:39
@SugarRose Už jsem to napravila Evi a přidala obrázky k postupu :-) Je to Houba která roste na listnatých stromech, hojně na švestkách, třešních, ale i na topolech či vrbách a v mladém stavu je velice chutná a dají se z ní připravit zajímavé a chutné mňamky. Jen je třeba ji zpracovat tentýž den, kdy ji sebereme. A použít jen mladé a měkké části. Dnes jsme si pochutnali na řízcích. Koukněte i do fotogalerie - přidala jsem další záběry i tam :-))

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie