Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Fakt dobrý zákusek s pudinkem a zakysanou smetanou od tety Ireny

0.0
Fakt dobrý zákusek s pudinkem a zakysanou smetanou od tety Ireny

Potřebné ingredience

na těsto:5 vajec25 dkg moučk. cukru25 dkg pol. mouky1 prášek do pečiva1 dcl oleje1 dcl teplé vodykakaodále:1 vanilkový pudink1/2 l mléka2 balíčky vanilkového cukru2 zakysané smetanyna posypání: ořechy, čokoládu, mandle, atd.

Postup přípravy

Vajíčka šleháme s cukrem do pěny, pak přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec teplou vodu.
Pak těsto rozdělíme na 2 díly. Do jednoho nasypeme kakao a druhé necháme žluté.
Obě těsta vylijeme jedno po druhém (vedle sebe, na sebe, cik cak - je to jedno) na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech nebo na pečící papír. Těsto je pak různě dvoubarevné a vypadá to hezky i na řezu.
Pudink uvaříme v 1/2 litru mléka a uvařený - horký nalejeme cik-cak na těsto (ještě neupečené těsto).

Pečeme:
- plyn. trouba - asi na 3
- el.trouba - asi na 200 (dávám míň asi 175)
- pečeme 25-30 min (jám jsem měla upečeno v el. s horkovzduchem za 15 min při 175) - tak skákejte k troubě radši častěji :-)

Až se buchta upeče (zkouším vždy špejlí), uděláme polevu ze zakysané smetany a van. cukru a vychladlou buchtu potřeme. Nahoru nasypeme co dům dá. Já jsem dnes dala oříšky a hořkou čokoládu. Někdy nasypu jen granko.

Lepší je nechat ji uležet v ledničce do druhého dne, aby smetana ztuhla.
Dávám raději do menšího, ale hlubšího plechu, buchta je potom vyšší.
Nepečte ji moc často, fakt je dobrá:-).
Ať vám chutná.

Přísady smíchám dle návodu a rozdělím na dva díly. Do jednoho dám kakao

Jedno těsto za druhým vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný hr. moukou nebo vyložený pečícím papírem

Pak na těsta vylijeme pudink (cik-cak)

Pečeme dle návodu

Detail upečeného těsta

Vychladlé těsto potřeme zakysanou smetanou s cukrem a posypeme tím, co doma máme (čokoláda, oříšky, granko, kakao,..... záleží na vás)

Smetana by měla ztuhnout do druhého dne, ale jestli je to silnější, než vy, neváhejte :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kabu 6. 5. 2007, 14:43
Potvrzuji, že tento zákusek FAKT DOBRÝ (jak je v názvu uvedeno) opravdu je! :-P I příprava je raz dva, takže chválím (F), chválím (F) děkuji za prima receptík (L) a vřele doporučuji (Y)
veveřička 3. 3. 2007, 21:14
Jani,zítra se ji pokusím udělat,vypadá fakt dobře (Y) (Y) (Y) Petra
Blanuna 15. 2. 2007, 18:12
I já musím tento recept OPRAVDU pochválit - je to jednoduché, rychlé a šťavnaté - žádná "hubolepka". Jen by možná stálo za to recept trošku upřesnit, protože jsem musela psát dotazy maminkám, kdy a kam těsta lít - viz i paní Hanka... Každopádně zkuste, stojí to za to (clamp) (clamp) (clamp) Blanka
Janys2 17. 2. 2007, 19:44
@Blanuna Pokusím se to ještě upřesnit i pro ostatní, ať chutná a mějte se hezky. Zrovna ji máme v ledničce, ;-), zase půl plechu sním já :-) Jana
Hanka V. 27. 12. 2006, 11:07
Jani, včera jsem pekla tuhle dobrotu (Y) Trochu jsem z popisu nepochopila, kdy a kam nalít to kakaové těsto, ale paní Andrea, která tento recept dělala, mi poradila :-D Musím říct, že je to opravdu obrovská dobrota :-P Zákusek je strašně šťavnatý pudingem i tou smetanou, takže se člověk neudáví suchým těstem :-D :-D :-D Jsem ráda, že jsem tento recept našla, už ho máme v rodinných oblíbených (F) (F) (F) Moc moc moc nám chutnalo :-P :-P :-P Hanka (L) PS: Puding jsem si nalila do malého džbánku, takže se na těsto lil pomalu, a to pak vzešlo všude ;-) a zakysanky jsem použila 4 malé, jsme hrozně žraví :-D :-D :-D :-D :-D
Janys2 19. 11. 2006, 19:45
Ještě jsem tam zapomněla napsat, že je lepší ji nechat uležet do druhého dne v lednici. To se občas ale nezadaří :-D Tak snad všem chutnala. Mějte se hezky.
andreja 19. 11. 2006, 11:11
Janiiii - prave jsem ji udelala - mela jsem z toho celkem strach - ale super se to dela a jeste lepe to chutna :-P :-P :-P - musim ji nekam schovat jinak nebudou obedvat deti ani manzel (6)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie