Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Kynutý závin

0.0
Kynutý závin

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky nebo polovina hladké a polovina hrubé mouky,100g hery a 25 ml oleje, 115 g cukru, 3 žloutky,kostečka droždí, 1/2 litru mléka, citonová kůra, lžička soli

Postup přípravy

Tuk utřeme s cukrem a s vejci. Poté přdáme mléko a vzešlý kvásek a cit. kůru.Nakonec přidáme mouku se solí.Mouky dáváme tolik, až je těsto tužší víc jak na táč ale méně než třeba na vánočku.Každá mouka také jinak pije tak je možné, že mouky bude víc nebo míň jak 1 kg.Zaděláme pevnější těsto,které necháme 1/2 půl hodiny kynout a poté již formujeme,plníme,pečeme a hlavně jíme.

Vypracujeme kynuté těsto podle návodu. Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou nádivkou.Svineme ho a vložíme po délce na vymaštěný plech nebo pekáč.Záviny potíráme tukem , necháme kynout jako buchty a stejně tak i pečeme.

Pro inspiraci

Jablková nádivka-500g jablek, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody, 50 g rozinek-Čistá a na plát pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou.Nakonec přidáme čisté rozinky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie