Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Kynutý závin

0.0
Kynutý závin

Potřebné ingredience

Těsto: 450 g pol. mouky, 30g cukru moučka, 0,2l vlažného mléka, 2 vejce (do těsta jen žloutky,bílky na potření), 180 g tuku, sůl, 30 g droždí
Náplň: ořechová - povařit ořechy,cukr moučka dle chuti, mléko, meruňková marmeláda
tvarohová - tvaroh,vajíčko,rozinky,cukr
maková - povařit mletý mák,mléko,cukr dle chuti

Postup přípravy

Na těsto připravíme kvásek a vytvoříme těsto. Po vykynutí rozválíme na pláty,které potřeme náplní a zamotáme. Potřeme bílkem a chvilku tak cca 20 minut necháme ještě kynout.Poté zase potřeme bílkem a pečeme cca 35 minut..Výborné těsto se kterým je hračka pracovat;-) Dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Katulka3 3. 11. 2011, 17:21
Děkujeme za recept!!!! je skvělý (Y) (Y) (Y)
lusia32 4. 10. 2008, 17:08
právě se cpu závinem podle vašeho receptu ...je naprosto dokonalý (Y)
Evelii 17. 10. 2008, 22:47
@lusia32 Děkuji!! U nás mají "strávníci" stejný názor :-)
Luciášš 15. 6. 2008, 10:42
kráááááááááááááááásný, hned jak dojíme plech tak se do toho pustím, mě se vždy rozpleskne 8-| 8-| 8-|, tak jsem zvědavá. ;-) ;-) ;-)
mimik 14. 6. 2008, 21:27
Díky, zítra se na něj chystám. Dám vědět, jak chutnal. Ale určitě bude dobrý. Budu dělat s jablky. Mějte se (L) (F) (F)
mimik 13. 6. 2008, 22:11
Jaký používáte tuk? Vypadají skvěle, určitě vyzkouším. Andrea
Evelii 14. 6. 2008, 9:39
@mimik Andrejko, většinou nějaký obyčejný něco jako Hera....když není po ruce tak i máslo....určitě vyzkoušejte |:o)
8czelva 12. 6. 2008, 12:16
(Y) (Y) (Y) Závin je vynikající, lepší jsem snad ještě nejedla (clamp) (clamp). Díky vašemu receptu se mi poprvé povedl skvěle upéct (flower) (flower). Doporučuji vyzkoušet, je velmi jednoduchý a rychlý :-) :-)
Evelii 13. 6. 2008, 22:07
@8czelva Mám radost Štěpánko, že se tak receptík zalíbil :-) :-) mooooc děkuji (L)
OLUŠ 25. 3. 2008, 7:49
(F)někde jsem četla, že je dobré přidat i PRDOPEČ ;-)je prý pak kynuté těsto dlouho vláčné (H) a prosím Vás jak děláte,že Vám záviny neprasknou?? Mě teda vždy :'(
Evelii 26. 3. 2008, 19:26
@OLUŠ No vidíte,prdopeč to mi nenapadlo...vyzkouším! Já dělala různé záviny,ale tenhle narozdíl od ostatních opravdu nikdy nepraskl! Zkuste,budu držet palce,ať se povede i Vám!!
jassnenka 24. 3. 2008, 19:51
vypadaji uzasne
Evelii 24. 3. 2008, 22:20
@jassnenka Děkuji, i prý výborně chutnají,jak říkali hlavní ochutnávači :-$
jassnenka 25. 3. 2008, 3:12
@Evelii ja stale vylepsuji sve kynute testo, nebot muj manzel jej ma nejradeji, ale jeste jsem jej uplne nevychytala, jednou se podari vic jednou min ale rada bych pokazde potesila
Evelii 26. 3. 2008, 19:27
@jassnenka Marcelko ono také záleží na droždí a ostatních ingrediencích..já i když postup stejný,tak to ne vždy dopadne stejně...z toho si hlavu nedělejte

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie