(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Kynutý závin
Potřebné ingredience
Těsto: 450 g pol. mouky, 30g cukru moučka, 0,2l vlažného mléka, 2 vejce (do těsta jen žloutky,bílky na potření), 180 g tuku, sůl, 30 g droždí
Náplň: ořechová - povařit ořechy,cukr moučka dle chuti, mléko, meruňková marmeláda
tvarohová - tvaroh,vajíčko,rozinky,cukr
maková - povařit mletý mák,mléko,cukr dle chuti
Postup přípravy
Na těsto připravíme kvásek a vytvoříme těsto. Po vykynutí rozválíme na pláty,které potřeme náplní a zamotáme. Potřeme bílkem a chvilku tak cca 20 minut necháme ještě kynout.Poté zase potřeme bílkem a pečeme cca 35 minut..Výborné těsto se kterým je hračka pracovat;-) Dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Katulka3
(upraveno)
3. 11. 2011, 17:21
Děkujeme za recept!!!! je skvělý
lusia32
(upraveno)
4. 10. 2008, 17:08
právě se cpu závinem podle vašeho receptu ...je naprosto dokonalý
Evelii
(upraveno)
17. 10. 2008, 22:47
@lusia32
Děkuji!! U nás mají "strávníci" stejný názor
Luciášš
(upraveno)
15. 6. 2008, 10:42
kráááááááááááááááásný, hned jak dojíme plech tak se do toho pustím, mě se vždy rozpleskne , tak jsem zvědavá.
mimik
(upraveno)
14. 6. 2008, 21:27
Díky, zítra se na něj chystám. Dám vědět, jak chutnal. Ale určitě bude dobrý. Budu dělat s jablky. Mějte se
mimik
(upraveno)
13. 6. 2008, 22:11
Jaký používáte tuk? Vypadají skvěle, určitě vyzkouším. Andrea
Evelii
(upraveno)
14. 6. 2008, 9:39
@mimik
Andrejko, většinou nějaký obyčejný něco jako Hera....když není po ruce tak i máslo....určitě vyzkoušejte
8czelva
(upraveno)
12. 6. 2008, 12:16
Závin je vynikající, lepší jsem snad ještě nejedla . Díky vašemu receptu se mi poprvé povedl skvěle upéct . Doporučuji vyzkoušet, je velmi jednoduchý a rychlý
Evelii
(upraveno)
13. 6. 2008, 22:07
@8czelva
Mám radost Štěpánko, že se tak receptík zalíbil mooooc děkuji
OLUŠ
(upraveno)
25. 3. 2008, 7:49
někde jsem četla, že je dobré přidat i PRDOPEČ je prý pak kynuté těsto dlouho vláčné a prosím Vás jak děláte,že Vám záviny neprasknou?? Mě teda vždy
Evelii
(upraveno)
26. 3. 2008, 19:26
@OLUŠ
No vidíte,prdopeč to mi nenapadlo...vyzkouším! Já dělala různé záviny,ale tenhle narozdíl od ostatních opravdu nikdy nepraskl! Zkuste,budu držet palce,ať se povede i Vám!!
jassnenka
(upraveno)
24. 3. 2008, 19:51
vypadaji uzasne
Evelii
(upraveno)
24. 3. 2008, 22:20
@jassnenka
Děkuji, i prý výborně chutnají,jak říkali hlavní ochutnávači
jassnenka
(upraveno)
25. 3. 2008, 3:12
@Evelii
ja stale vylepsuji sve kynute testo, nebot muj manzel jej ma nejradeji, ale jeste jsem jej uplne nevychytala, jednou se podari vic jednou min ale rada bych pokazde potesila
Evelii
(upraveno)
26. 3. 2008, 19:27
@jassnenka
Marcelko ono také záleží na droždí a ostatních ingrediencích..já i když postup stejný,tak to ne vždy dopadne stejně...z toho si hlavu nedělejte