Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept

Králík na pivě

0.0
Králík na pivě

Potřebné ingredience

asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce,
250 ml bílého vinného octa,
370 ml vody,
220 g sušených švestek,
1 lžíce oleje,
30 g másla,
sůl a pepř podle chuti,
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru,
2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce,
asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule,
2 lžíce mouky,
125 ml kuřecího vývaru,
250 ml černého piva,

Postup přípravy

míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.

Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu. Slít králíka a marinádu vyhodit. Dobře králíka osušit, posolit a opepřit.

Rozehřát olej a máslo na pánvi a po částech naprudko osmažit králičí porce na všech stranách do zlatohněda. Vyjmout je a osušit na ubrousku.

Na pánev přidat zázvor, jalovec a cibuli a za stálého míchání smažit, až je cibule měkká. Přidat mouku a nechat ji zezlátnout. Odstavit pánev a postupně do ni přidat švestky s jejich vodou, vývar a pivo. Vrátit na oheň a za stálého míchání nechat vše přijít do varu. Nechat zhoustnout.

Na pánev vrátit králičí porce a nechat je přikryté podusit na pomalém ohni asi 40 minut. Odkrýt pánev a vše podusit dalších asi 15 minut, až je králík měkký. Pokrm dochutit a podávat horký.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie