(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kachna na pomerančích
Potřebné ingredience
1 malá kachna,
3 pomeranče,
sůl,
mletý pepř,
tymián,
olej
Postup přípravy
Osušenou kachnu osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a z obou stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě.
Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů a lžičku nastrouhané, dobře omyté pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě.
Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme.
Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů a lžičku nastrouhané, dobře omyté pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě.
Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé