Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Fazolky na kyselo

0.0
Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

Zelené fazolové lusky, cibulka, máslo, mouka, zakysaná smetana, cukr, sůl, citronová šťáva, pepř, trocha vývaru, případně bujonová kostka.

Postup přípravy

Fazolové lusky omyjeme, odkrojíme konce, případně "sloupneme" vlákna, na krájíme na menší kousky (mě se osvědčilo - i kvůli dětem - krájet na kousky tak 2cm).
Na másle orestujeme na drobno nasekanou cibulku (do sklovata), přidáme fazolky a restujeme.
Pak podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou do měkka (já přidávám i trošku pepře).
Pokud nemám vývar, přidám kostku bujonu, až jsou fazolky změklé.
Pak uděláme světlou máslovou jíšku a vmícháme. Necháme projít varem.
Pak vmícháme zakysanou smetanu (nebo i obyčejnou smetanu či šlehačku).
Osolíme, osladíme, přidáme citronovou šťávu - dle chuti.
Podáváme s bramborem, s vařeným vejcem či vařeným hovězím.
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LadyF 29. 7. 2012, 12:20
právě jsem dobaštila tuto mňamku (pl) pouze jsem si upravila jišku a to tak že jse tam dala žitnou mouku.DOPORUČUJI
fejla 4. 9. 2011, 11:42
(hello) (hello) výborný recept (jidlo) (jidlo) moc nám chutnalo (hello) (hello)
marz 27. 3. 2010, 11:17
výborný ^o) ^o) ^o) ^o)moc jsme si pochutnali |:o) |:o) (L)
Stolfka 9. 3. 2009, 14:35
Mňam, mňam. Dnes jsem vyzkoušela z konzervovaných fazolek a byla jsem mile překvapena. Z dětství jsem k tomu měla odpor, ale dnes jsem si vyloženě pochutnala. Zařadím do receptáře a zase někdy udělám, až nebude manžel doma. U něj by mi to neprošlo.
Jarmuschka 12. 3. 2009, 16:46
@Stolfka Také máme pár jídel, která radši vaříme, když tatínek není doma.... :-$
Jarra75 6. 9. 2008, 18:06
Děkuji za recep a už ho mám v oblíbených, tento týden vyzkouším, ještě jednou díky (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie