Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Bezový sirup z bobulí - není vlastní recept, ale může se někomu hodit :o)

0.0
Bezový sirup z bobulí - není vlastní recept, ale může se někomu hodit :o)

Potřebné ingredience

2 kg bezinek, 2 l vody, na l l šťávy, l kg cukru, kousek celé skořice nebo vanilky, lžička nastrouhané citrónové nebo pomerančové kury, 2 hřebíčky.

Postup přípravy

Černé, dobře vyzrálé bezinky otrháme ze stopek, vložíme do mísy, zalijeme vodou, aby byly potopené, a necháme 24 hodin stát. Poté šťávu procedíme, bezinky propasírujeme nebo umeleme na strojku, hustý odpad už nepoužijeme, obě šťáv - jak scezenou, tak i ze strojku - slijeme, odměříme a na každý litr šťávy přidáme l kg cukru. Přidáme koření, citrónovou nebo pomerančovou kůru a vaříme mírným varem za stálého míchání, aby se dobře rozpustil cukr, 20 minut. Horký sirup vlijeme do čistých nahřátých lahví, uzavřeme a necháme vychladnout. Bezinkový sirup můžeme po uvaření také smíchat se stejnou dávkou rumu a používat jako bezinkový likér. Je dobrý proti bolestem nervů, neuralgiím apod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pe&pa 11. 5. 2014, 13:39
uchováváte v chladu-lednici? jakou to má zhruba trvanlivost. dnes jsem zkusila, na léto s mátou bude super (Y) petra

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie