Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Linecká dobrůtka s jablky - klasika na odpolední siestu

0.0
Linecká dobrůtka s jablky - klasika na odpolední siestu

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 1 vajíčko, 150g cukru moučka, 3/4 másla, 1 prdopeč, 4 lžíce mléka, citron.kura. 1 kg jablíček + 2 lžíce strouhanky, cukr, skořice, drobenka.

Postup přípravy

Zpracujeme suroviny na těsto a necháme v lednici odpočinout.
Jablíčka nastrouháme a smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a dvěma lžícemi strouhanky.
Pak vyválíme těsto a poklademe jablky a posypeme drobenkou a pečeme na 160°asi 20minut.

Místo drobenky můžeme těsto rozválet na dva pláty a jablíčka jedním přiklopit,potřít vajíčkem, propíchat nožem a péct.

Super rychlovka a všemi oblíbené linecké těsto....

Dobrou chuť..........

Lahůdka a bleskovka....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

luciana de chile 27. 9. 2009, 9:10
(Y) (Y) (Y)
mpt87 23. 9. 2008, 18:04
Je výborný, taky ho dělám, jen místo drobenky dělám z toho samého těsta strouhání
OLUŠ 23. 9. 2008, 18:26
@mpt87 ;-)kdyby se mi chtělo strouhat, já měla v mražáku drobenku tak šlo šup šup (Y) (smich)
Rejža 23. 9. 2008, 17:37
to dělávala moja maminka a je to velikánská dobrota. (Y)
SugarRose 23. 9. 2008, 17:35
Mňam, vypadá to opravdu lákavě. Já jsem teď vyndala klasický štrůdl z lískového těsta z trouby. (C)
OLUŠ 23. 9. 2008, 18:27
@SugarRose ten taky milujem (zajic) akorát jsme před dvěma dny dojedli štrůdl s mákem :-$tak to chtělo jiný design ;-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie