(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Bramborová buchta čili Báč podle babičky

Potřebné ingredience
1/2 l mléka, 3 dkg droždí, cukr. 2 vejce, majoránka, 2 stroužky česneku (já dávám více), 1 vařený a 1 syrový brambor, 2 polévkové lžíce oleje, sůl, hrubá mouka. Možno přidat pokrájené uzené, slaninu, salám.
Postup přípravy
Připravíme kvásek, pak vmícháme ostatní suroviny. Přidáme mouku. Necháme ještě kynout v míse nebo na plechu. Klidně hodinku. Těsto by mělo být hustší než na lívance. Nalijeme na vyšší plech, který dobře vymažeme (nejlépe sádlem nebo Omegou) a pečeme do zlatova. Můžeme vyzkošet špejlí, jestli je už upečeno :-)
Je to výborná buchta jako příloha k bramborové polévce nebo jen tak.
Je to výborná buchta jako příloha k bramborové polévce nebo jen tak.

Správná hustota těsta.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

evuska
(upraveno)
12. 12. 2008, 21:08
Dobrý večer ... moc mě zaujal Váš receptík a chtěla jsem se zeptat, jak dlouho a na kolik stupňů se to peče
.... prosím, prosím
Eva













nahlásit