Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 61 návštěvníků)

Kuře na paprice(i pro začátečníky)

0.0
Kuře na paprice(i pro začátečníky)

Potřebné ingredience

Kuře(já používám kuř.špalíčky),cibule,sl.paprika,zakysaná smetana,hl.mouka,masox,muškátový oříšek,cukr,citr.šťáva,olej

Postup přípravy

Cibuli na kostičky osmahneme na oleji(zesklovatět)přidáme kuřecí kousky osmahnem,osolíme nasypeme skoro celou sl.papriku,můžem přidat kapku gril.koření,jen chviličku osmahnem jinak by paprika zhořkla,podlijem asi litrem vody a já dusím v papiňáku tak půl hodiny(podle druhu a velikosti masa).Po udušení zahustím moukou rozmíchanou vodou(tak 3lžíce),přidám zak.smetanu(pokojová teplota) a ochutím cukrem,citr.šťávou a špetku muškátového oříšku,masox(to vše dle chuti)asi tak 2lžíce cukru a llžíce citr.šťávy pět minut povařím a je to!

Takhle vypadá osmahnuté,před přidáním papariky

A takhle na talíři

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dojinek 6. 9. 2009, 14:05
Tak jsem vyzkoušela váš recept a ikdyž jsem se trochu divila, že dáváte zakysanou smetanu tak vám musím říct, že už jinak kuře na paprice dělat nebudu (clamp). Výborný recept, výborná omáčka |:o) Dokonce moje sestra, která si drží linii snědla 5 knedlíků ;-) (Y)
Petra.Ch 11. 8. 2008, 12:24
Dneska jsem uvařila omajdu a moc nám chutnala je rychlá a výborná. (Y) (Y) (Y)
sebrej 31. 7. 2008, 10:12
Ilčo, díky za výborný receptík!! (Y) (Y) (Y) (Y) Včera jsem uvařila majdu k obědu a malá si nechala naložit k masíku 2knedlíky :-o :-o :-o Dlabala jak o život a pořád opakovala ňaminky ňaminky (clamp) (clamp) (clamp) A to je co říct, protože malá je echt vybíravá!!! 8-| Přidala jsem navíc i trošku obyč. smetany, ale i bez ní to bylo lahodný, mňamozní!!! |:o) |:o) |:o) Díky. jana
jíta406 8. 5. 2007, 21:34
Ilonko překvapilo mě že tam dáváte zakysanou smetanu,já tudle omajdu dělám docela často (PL),ale dávám šlehačku tak hned příště to vyzkouším podle vás *-),pak písnu jak nám chutnalo,mějte se! :-) :-) :-)
Dandulee 9. 5. 2007, 10:27
@jíta406 Vyzkoušejte Jíťo a pak dejte vědět,jak chutnala (PL)Nám teda chutná móóc :-D
Jitule64 8. 5. 2007, 21:54
@jíta406 Já do kuřete na paprice také dávám zakyslou smetanu a po zahuštění ještě smetanu ke šlehání. Je to opravdu dobrůtka...určitě zkuste...můžu jen doporučit!!! (Y) (Y) (Y) (Y)
Dandulee 21. 1. 2007, 13:57
Už i s obrázkem :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie