Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem
Potřebné ingredience
Brambory, vepřové maso (kotleta), může být i něco jiného, šlehačka, hermelín, nebo sýr nastrouhaný, slanina nebo vysočina, kmín, paprika sladká, kril.koření, sůl, pepř, cibule.
Postup přípravy
Podáváme s okurkovým salátem, nebo ledovým salátem. Je to mňamka.
Vymažeme si sádlem pekáč, a dáme první vrstvu brambor.
Připravíme si na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, posypeme grilovacím kořením a na to dáme cibuli.
Takto to vypadá, pokračujeme masem.
Na brambory s cibulí dáme maso, které jsme si naložili do trošky oleje, není potom takové suché a krásně se rozsýpá. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou, můžeme dát kmín a na to dáme buď vysočinu, nebo třeba anglickou slaninu, jak kdo chce.
Dáme další vrstvu brambor, které posolíme a pokmínujeme a posypeme grilovacím kořením.
Dáme další vrstvu brambor, osolíme, okmínujeme a dáme grilovací koření.
Poklademe kousky másla, když nemáme máslo potíráme vršek brambor sádle, aby byly pěkně opečený a křupavý.
Nakonec zalejeme šlehačkou. A dáme péct a přikrejeme
Když je masíčko měkké, brambory červené, zasypeme sýrem.
Když je maso měkké a brambory opečené, zasypeme sýrem. Buď strouhaným nebo dáme na plátky nakrájený hermelín.
Zasypené dáme ještě do trouby dopéct, než se sýr rozteče.
Tak a máme hotovo. Můžeme podávat s okurkovým salátem, nebo já jsem udělala dneska ledový salát, na způsob mého táty. Je výborný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé