(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Tvarohový věnec- v amarounu od tupperware
Potřebné ingredience
4dcl mléka,2 polévkové lžíce želatiny, půl hrnku cukru krupice, 1tvaroh, půl kostky másla,kakao, ovoce, balíček piškotů
Postup přípravy
Ve 2dcl studeného mléka necháme rozpustit želatinu. Další 2dcl mléka ohřejeme, pak přendáme do mixéru, přidáme rozpuštěnou želatinu a chvíli mixujeme. Pak postupně přidáváme máslo, tvaroh a cukr.
Amarounovo dno nejprve zaplníme bílou hmotou, na to poklademe piškoty, pokapeme šťávou z ovoce, na to dáme ovoce ( mandarinky ), pak opět bílou hmotu, piškoty ovoce. Nakonec do směsi přidáme kakao a vlijeme do formy. Na to můžeme jeětě dát jen piškoty. Když pak formu po ztuhnutí převrátíme, piškoty budou na dně a bílá hmota nahoře.
Pak se nechá ztuhnout 2 hodinky v lednici. Při servírování můžeme dort ozdobit šlehačkou a ovocem.
Tento recept se dá udělat i v dortové formě, ale v ní už zákusek neotáčíme, takže začínáme piškoty, bílá hmota, piškoty, ovoce a pak už hnědá hmota .
Amarounovo dno nejprve zaplníme bílou hmotou, na to poklademe piškoty, pokapeme šťávou z ovoce, na to dáme ovoce ( mandarinky ), pak opět bílou hmotu, piškoty ovoce. Nakonec do směsi přidáme kakao a vlijeme do formy. Na to můžeme jeětě dát jen piškoty. Když pak formu po ztuhnutí převrátíme, piškoty budou na dně a bílá hmota nahoře.
Pak se nechá ztuhnout 2 hodinky v lednici. Při servírování můžeme dort ozdobit šlehačkou a ovocem.
Tento recept se dá udělat i v dortové formě, ale v ní už zákusek neotáčíme, takže začínáme piškoty, bílá hmota, piškoty, ovoce a pak už hnědá hmota .
jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
uzlíčci
(upraveno)
7. 11. 2008, 12:20
vypadá úžasně
arabelka
(upraveno)
7. 11. 2008, 14:07
@uzlíčci
a úžasně chutná
kurel
(upraveno)
7. 11. 2008, 10:01
Formu mám, dělám v ní jenom aspik, takže Váš receptík určitě vyzkouším. Vypadá skvěle. Můžete mi říct jakou používáte želatinu? Děkuji.
arabelka
(upraveno)
7. 11. 2008, 14:06
@kurel
DOBRÝ DEN, ŽELATINU POUŽÍVÁM OBYČEJNOU VE ŽLUTÉM SÁČKU....nevím bohužel výrobce ....používá se i na vaječnou tlačenku...je neutrální. Vyzkoušejte a pak mi dejte prosím vědět jak chutnalo
žingi
(upraveno)
7. 11. 2008, 9:48
no teď by se mi kousek hodil,mám tu donesenou a nic k ní.Je pravda,že z kuchyně mi voní upečené korpusy na ,ale ten se bude zdobit a jíst až zítra
arabelka
(upraveno)
7. 11. 2008, 14:07
@žingi
Záhoráčka
(upraveno)
7. 11. 2008, 9:44
Formu mám, určite vyskúšam
arabelka
(upraveno)
7. 11. 2008, 14:06
@Záhoráčka