(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kapr po Novohradsku
Potřebné ingredience
Seznam ingrediencí:
1 kg kapra nařezaného na podkovy
200 g másla
dle potřeby mletá sladká paprika (část může být pálivá)
dle chuti a potřeby česnek, sůl, hladká mouka
Postup přípravy
Postup přípravy:
Porce kapra osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet.
Potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na dno pekáče naskládáme plátky ze 100 g másla a na ně naskládáme obalené porce. Na porce naskládáme zbytek plátků másla a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Trvá to asi 35-45 minut.
Výborné jsou k tomu brambory, můžeme jako přílohu použít i bramborový salát
Porce kapra osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet.
Potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na dno pekáče naskládáme plátky ze 100 g másla a na ně naskládáme obalené porce. Na porce naskládáme zbytek plátků másla a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Trvá to asi 35-45 minut.
Výborné jsou k tomu brambory, můžeme jako přílohu použít i bramborový salát
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé