(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kapr v alobalu
Potřebné ingredience
Seznam ingrediencí:
4 plátky kapra
8 dkg másla
5 dkg stolního oleje
1,5 dkg hladké mouky
5 dkg sýru na strouhání
na posypání drobně nasekaná petrželová nať
na pokapání citronová šťáva
4 špetky pálivé papriky, soli
Postup přípravy
Postup přípravy:
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem a necháme aspoň 15 min proležet.
Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané s paprikou a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 min.
Podáváme s bramborovým salátem nebo brambory
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem a necháme aspoň 15 min proležet.
Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané s paprikou a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 min.
Podáváme s bramborovým salátem nebo brambory
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé