Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

0.0
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové kotlety,
½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky),
400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka),
2 cibule, česnek,
sůl, pepř,
syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup přípravy

Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a opepřené kotlety. Brambory dobře umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na měsíčky, poklademe do volných míst mezi masem, posypeme kořením na americké brambory a osolíme dle chuti. Podlijeme 1 dcl vody a vše najednou pečeme asi 1 h. 30 min. v troubě na 180 st. C (délka pečení závisí na druhu zvoleného masa).
Celý oběd máte hotový najednou (maso, přílohu i zeleninovou oblohu) a výborně chutná.
Vepřové kotlety lze podle chuti obměnit za kuřecí řízky, plátky vepřové pleci nebo kuřecí čtvrtky.
K masu dělám ještě takovou jednoduchou náhražku tatarky. Smíchám 1 zakysanou smetanu light s 1 nadrobno nasekanou cibulkou a 2 strouhanými kyselými okurkami, posolím, opepřím a přidám trošku grilovacího koření.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuz@ 22. 11. 2008, 12:46
tento recept jsem poslouchala v týdnu na rádiu kiss a když jsem ho pak našla i tady, tak mi to nedalo a zkusila jsem, ale moc nás to nenadchlo, vařené zelí - děti to vůbec nechtěly, kotlety byly dobré, ale bohužel dost vysušené, mělo by se to určitě při pečení zakrýt, já to pekla odkryté, brambory byly správně pečené, ale pokud se to bude péct přikryté, tak zas budou spíš vařené....zkrátka, opakovat to už nebudu (N)
Zrušený účet 22. 11. 2008, 20:52
@zuz@ Zuzko, díky za info, popravdě řečeno já to ještě nezkoušela, spíš jsem chtěla mít recept někde uložený. (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie