Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

MASÍČKO NA HALALI, velice variabilní receptík

0.0
MASÍČKO NA HALALI, velice variabilní receptík

Potřebné ingredience

Jakékoli maso (já měla 1 kuřecí prso a zbytek vepřového), cibule, olej, halali, bobkový list, nové koření, ocet, cukr, sůl, popř. koření, hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na olej cibulku, na to dát maso, orestovat, zalít halali i s nálevem, dolít vodou-dle množství omáčky, přidat cca 4 bobkové listy a 4-5 kuliček nového koření a nechat povařit. Šlo by to dát i do trouby, ale kuřecí s vepřovým bylo měkké hned. Potom jsem omáčku dochutila, octem, cukrem a trošku solí. S tou opatrně, halali je slané samo o sobě. No a nakonec zahustit hladkou moukou (amerika). Ještě povařit cca 20 min.

Pokud by se dala smetana, máme svíčkovou - takovou falešnou :0)))
Mám to vyzkoušené i na kuře, je to taky dobré.
Jako příloha třeba rýže, nebo knedlík

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sevi 25. 3. 2009, 14:13
Ahoj Jani, tak jsem dělala ten tvůj recept a je to fakt dobrý jen jsem už to nedochucovala tím octem. :-) Je to opravdu podobné svíčkové a dalo by se to aj s kolínkama. Díky moc (clamp)
JanaLud 27. 3. 2009, 11:37
@sevi Veroniko, díky za ohlas. U nás je to velmi oblíbená rychlovka :-) a ten ocet taky dávám jak kdy. Je to o chuti (hello) (hello) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie