(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
MASÍČKO NA HALALI, velice variabilní receptík

Potřebné ingredience
Jakékoli maso (já měla 1 kuřecí prso a zbytek vepřového), cibule, olej, halali, bobkový list, nové koření, ocet, cukr, sůl, popř. koření, hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy
Na olej cibulku, na to dát maso, orestovat, zalít halali i s nálevem, dolít vodou-dle množství omáčky, přidat cca 4 bobkové listy a 4-5 kuliček nového koření a nechat povařit. Šlo by to dát i do trouby, ale kuřecí s vepřovým bylo měkké hned. Potom jsem omáčku dochutila, octem, cukrem a trošku solí. S tou opatrně, halali je slané samo o sobě. No a nakonec zahustit hladkou moukou (amerika). Ještě povařit cca 20 min.
Pokud by se dala smetana, máme svíčkovou - takovou falešnou :0)))
Mám to vyzkoušené i na kuře, je to taky dobré.
Jako příloha třeba rýže, nebo knedlík
Pokud by se dala smetana, máme svíčkovou - takovou falešnou :0)))
Mám to vyzkoušené i na kuře, je to taky dobré.
Jako příloha třeba rýže, nebo knedlík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

sevi
(upraveno)
25. 3. 2009, 14:13
Ahoj Jani, tak jsem dělala ten tvůj recept a je to fakt dobrý jen jsem už to nedochucovala tím octem.
Je to opravdu podobné svíčkové a dalo by se to aj s kolínkama. Díky moc


nahlásit

JanaLud
(upraveno)
27. 3. 2009, 11:37
@sevi
Veroniko, díky za ohlas. U nás je to velmi oblíbená rychlovka
a ten ocet taky dávám jak kdy. Je to o chuti




nahlásit