Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Super perníčky

0.0
Super perníčky

Potřebné ingredience

2 vejce, 200 g písk.cukru, 170 g rozpuštěného medu, 500 g hladké mouky, 1 kávová lžička jedlé sody, 1 prášek do perníku, 80 g másla, 1 rozšlehané vejce na potření, perníkové koření(nemusí být, ale já přidávám pro lepší vůni)

Postup přípravy

Vejce, cukr, med třeme asi 15 min. do bílé husté hmoty, přidáme mouka smíchanou se sodou, práškem do perníku a perníkovým kořením a nakonec tuk. Přikryté necháme v místnosti přes noc, ale i několik dní,
vyválíme placku 3 mm, vykrajujeme a potřeme vejcem. Necháme zaschnout a potřeme ještě jednou. Na plech klademe dál od sebe a pečeme na 200 °C.

Zkoušela jsem dlouho různé recepty, ale tento už je několik let o vánocích a velikonocích mým favoritem. Perníčky jsou hned druhý den měkké a jsou fakt supééééééééééééééééééééér. A neztrvrdnou. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

juvinka 16. 12. 2008, 15:42
Marcelko, musím pochválit Váš receptík (Y) (Y) (Y) (Y) před 2 lety jsem dostala od kamarádky recept na perníčky, jsem taková kuchařka nekuchařka a tak mi objem mouky nic neříkal co do množství perníčků, no recept jsem zvládla, perníčky byli suprové, ale z kila mouky asi tak pro armádu :-) :-) :-), ale byli strašně tvrdé a nedali se jíst,tak si zamlsali ptáčkové Letos jsem si řekla že peníčky musí být a tak jsem našla tento recept. Super, fakt jsou úžasné, měkkounké, nadýchané, prostě na 100% skvělé. (clamp) (clamp) (clamp) Moc děkuji a doporučuji všem kdo se na peníčky chystá. (flower) (flower) (flower)
livia69 15. 12. 2008, 18:47
(Y) :-) :-D super
šamot 15. 12. 2008, 11:43
Zdravím paní Marcelo (F) (F) tak jsem zkoušela Vaše perníčky (H) (H) a opravdu jsou stále měkké a velmi dobré (Y) (Y) Jen jsem nikde nemohla sehnat perníkové koření, všude mi dávali kypřící prášek do perníku a koukali na mě :-o :-o s údivem...... Perníčky jsem zvládla skvěle, ale to zdobení :'( :'( Nejprve jsem řvala 8o| 8o|..... ale nakonec :-D :-D :-D Udělala jsem asi tři druhy bílkových polev, každou dle jiného receptu |:o) a stále to na perníčcích netuhlo :^) :^) Nakonec jsem koupila bílou polevu a bylo to :-p :-p Ještě Máme, protože jsem je schovala...... ;-) ;-) Moc děkujeme za skvělý recept (clamp) (clamp) (clamp) Mějte se Martina
Vitoška 15. 12. 2008, 18:35
@šamot Zdravím paní Martinko |:o) |:o) Moc děkuji a jsem ráda, že jste spokojená :-p :-p (andel) Krásné Vánoce (andel) Marcela
Vlaďosek 7. 12. 2008, 17:30
Dobrý den, Marcelo, právě jsem dopekla Vaše perníčky a můžu potvrdit, že jsou opravdu vynikající (pernicek) (pernicek) (pernicek) |:o) |:o) |:o).S těstem se krásně pracuje a perníčky jsou úžasně voňavé (clamp) (clamp) (clamp).Tak dobré perníky jsme ještě neměli (Y) (Y) (Y) Takže moc děkuji za předpis (L) (L) (L)
Vitoška 7. 12. 2008, 18:53
@Vlaďosek Jsem moc ráda, že vám chutnají. My už mikulášské skoro snědli a brzy budu péct další na Vánoce. Mějte se a krásné Vánoce!!!! (andel) (andel) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie