Tvarohová štola hrnková - rychlá, výborná, vláčná
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky-vrchovaté ( nebo namíchat s polohrubou), vlašské ořechy 100 g, 1 měkký tvaroh 250 g , 1 bal.kypřící prášek do pečiva 2ks vejce máslo 150 g ( 3 dílky), rozinky 50 g namočené v rumu, 1 a čtvrt hrnku cukr moučka , 2 lžičky citrónové kůry, špetka soli. HRNEK=250ml.
Postup přípravy
Připravenou štolu přeneseme na plech s pečícím papírem. nebo vymazaný plech. Štolu pečeme v předehřáté troubě pozvolna při 160°C asi 20 minut,pak při 180 asi 30 minut dozlatova. Ještě teplé potřeme máslem a posypeme vrstvou cukru.
Máslo rozmícháme s vejci a cukrem, přidáme kůru, sůl, tvaroh........
Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva..........jako poslední zapravíme ořechy, rozinky, mandle.....
Vytvarujeme štolu a dáme péci do rozehřáté trouby na 160 st., po 20 minutách zvýšíme na 180 st. a pečeme dalších 30 minut. Upečení zkontrolujeme špejlou.
Vydrží dlouho vláčná pokud jí máte přikrytou alobalem a třeba pod utěrkou :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé