(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Bílkové sušené suchary
Potřebné ingredience
4bílky,14dkg cukr moučka,14 dkg polohrubé mouky,a 20dkg celých mandlí-nebo jiných ořechů
Postup přípravy
bílka šleháme,postupně přišleháme cukr a mouku,a nakonec vmíchat mandle.Dobře vymažem formu na hřbítek,nalejeme a pečeme při asi 180stupních-pomalu.Nevím jak dlouho,letos jsem ještě nedělala a nepamatuju si to,dopíšu i s fotkama,ale píchněte špejli a až se nelepí....vyklopíme,a až druhý den krájíme fakt ostrým nožem na 3-5mm plátky.naskládáme na plech-i bez papíru,nepřichytává se to,a bude to tak na 2 plechy a sušíme na asi 70 st.-do růžova.JE TO VÝÝÝBORNÉ,KŘUPAVÉ,A U NÁS TO MEZI TĚMA KRÉMOVÝMA A PŘESLAZENÝMA CO LAHODÍ OKU,ALE NIKOMU SE DO NICH NECHCE RYCHLE MIZÍ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
TIENTEE
(upraveno)
19. 12. 2009, 22:14
Tak jsem to dnes taky dala. Jsem zvědavá, jak to přijme rodina. Přeji příjemné prožití vánoc a hodně zdraví v novém roce!!!
Preburda
(upraveno)
6. 12. 2008, 16:40
TUTO DOBRŮTKU JSEM VLOŽILA JIŽ V ROCE 2006, JSOU TO BÍLKOVÉ MANDLOVKY A JSOU OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ LETOS JE ASI PO DLOUHÉ DOBĚ UDĚLÁM NA SILVESTROVSKÝ STŮL.
REMDA
(upraveno)
6. 12. 2008, 16:58
@Preburda
já jsem hledala jestli tady není,jat to znovu nepíšu,jedna mamka chtěla tip na něco z bílků,ale nenašla jsem,tak to snad nevadí,opravdu je to super,mamka má recept od kolegyně,a mizí fofrem
Preburda
(upraveno)
6. 12. 2008, 17:09
@REMDA
Leničko, zkusím udělat ty Vaše , je to opravdu trošičku jinak. Krásný adventní čas a prima pečení.