Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Moje letošní perníčkaření - mandlové, vitrážové a klasické

0.0
Moje letošní perníčkaření - mandlové, vitrážové a klasické

Potřebné ingredience

Jedna dávka je půl kg hl.mouky, lžička jedlé sody, 20 dkg cukru moučka, 1,5 dcl medu, 10 dkg Hery, 2 vejce, koření

Postup přípravy

Mouku smícháme se sodou a kořením - já dávám kupované perníkové asi půl pytlíku, ale ještě k tomu utluču zvlášť pár hřebíčků, jeden badyán, trošku koriandru a šafránu, pár kuliček nového koření. Není to nutné, ale perník má s čerstvě utlučeným kořením pronikavější vůni. Zvlášť rozehřejeme tuk, do něj přídáme med, mícháme, až je hmota pěkně tekutá, pak do směsi přidáme vejce a cukr. Po promíchání přisypeme mouku se sodou a kořením. Vypracujeme vláčné těsto, pokud bude hodně lepit, přidejte trochu mouky. Nechám aspoň den v chladu odležet, někdy i 14 dní, než se k němu dostanu:-)
Tento recept je super, krásně se s ním pracuje, při vyvalování trošku lepí, podsypávám moukou.
Perníky jsou k jídlu ještě několik měsíců po upečení, pokud se správně skladují.

Zkusila jsem i krajinkové, ale nic moc, pokorně se vrátím k perníčkům klasickým

A nakonec dvě chaloupky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 14. 10. 2013, 15:54
(Y)
slečna 14. 10. 2013, 15:08
(Y)
Sáďa 15. 12. 2008, 21:13
Oli, nádhera. Jsem zvědavá, jestli se mi podaří ty moje perníky nazdobit.... :-)
Init 16. 12. 2008, 9:42
@Sáďa Díky, to víš že jo :-) Kdyžtak ti nějaký přihodím :-)
borufkajana 8. 12. 2008, 17:50
Moc, moc moc (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Šikulka jinak nemám slov..... (L) (L) (L)
Init 9. 12. 2008, 7:15
@borufkajana Díky Jani (F)
Handulinka 8. 12. 2008, 16:54
úžasné (clamp) (Y)
Init 9. 12. 2008, 7:15
@Handulinka Děkuji (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie