Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept

NÁPAD

0.0
NÁPAD

Potřebné ingredience

HOKY NEMÁTE NÉKDO NÁPAD CO SE ZBYLÝMI BÍLKY?MÁM JICH ASI 10 A KOKOSKY UŽ MÁM A PUSINKY TAKY.

Postup přípravy

123

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Venunka 18. 12. 2008, 17:11
:-) :-) :-)já včera dělala ze zbylých bílků toto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=119 a můžu říct, že opravdu (Y) (Y) (Y)
Bajula 18. 12. 2008, 17:00
Zkuste udělat bílkový chlebíček (hello)
Init 18. 12. 2008, 13:01
Zkuste tyhle hrudky, ty u nás mizí nejrychleji a dělám je ze čtyř dávek, z jedné jsou asi dva plechy. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33277&user=108556
jbanca 18. 12. 2008, 9:21
Budu z nich dělat indiánky
enestejša 18. 12. 2008, 9:19
Každý rok dělám kostrbáčky: 3 bílky ušleháme, přídáme 15 dkg moučkového cukru, 15 dkg nasekaných ořechů a 3 na kostičky nakrájené rohlíky. Neděste se té hmoty, co vznikne. Tvořím kopečky na pergamenovém papíře, pomáhám je tvořit rukou. Sušíme na 50-100 °C/1 a půl h. Nejsou moc sladké a hned u nás zmizí.
romikw 17. 12. 2008, 21:30
My pečeme toto. Je to velmi jednoduché a bílky nešleháme.Myslím,že by se to klidně mohlo upéct v bábovkové nebo i dokonce v dortové formě. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33037&user=90641
aweii 17. 12. 2008, 16:14
Vyzkoušej kornoutky jsou opravdu jednoduchý a hlavně moc dobrý http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33524&user=66945
zobanda 17. 12. 2008, 13:41
Ahojky, moje mamina dělá, sýrové krokety. Sladkého už je příliš a někdy k v ečeři se hodí. Nastrouhat eidam, nivu a přidat našlehaný sníh, dohustit moukou nebo strouhankou dosolit, česnek nebo co máte rádi a a obalit ve trouhance a osmažit.Zkuste to je to dobrota.
vojda 17. 12. 2008, 13:36
Dobrý den Klárko, pokud máte vánoční oplatky, tak si ušlehejte sníh ze 2-4bílků úplně dotuha, pak vařečkou přimíchejte 14 dkg cukru moučka a 14 dkg ml.ořechů. Směs naneste na oplatky, nakrájejte hned na trojúhelníky nebo co se vám povede a dejte sušit do trouby. Opravdu je to vynikající.
avanka 17. 12. 2008, 13:29
Zdeni, na akej teplote a ako dlho?
Zdenikv 18. 12. 2008, 12:50
@avanka Zuko, asi 120 °C a suším, dokud to není křupavé. Neměly by být moc tmavé - 15 minut?
Zdenikv 17. 12. 2008, 13:27
Ořechové suchárky - 4 bílky ušlehat, přidat 100 g cukru, 100 g mouky hladké, 100 g jekýchkoli ořechů nebo mandlí (celé). Těsto upéct ve vymazané a vysypané formě na srnčí hřbet a po vychladnutí - nejlépe 2. den nakrájet na tenké plátky (max 0,5 cm). Narovnat na suchý plech a pomalu sušit dokřupava. Naše nejoblíbenější, nepřeslazené cukroví :-)
kopretin.a 17. 12. 2008, 16:21
@Zdenikv (child12) nemám srnčí hřbet....co to dát do bábovky?
Zdenikv 18. 12. 2008, 12:50
@kopretin.a Klidně i do bábovky, jednou jsem jich dělala víc a dávala jsem je tam také.
Evuš 17. 12. 2008, 14:04
@Zdenikv Letos jsem tyhle suchárky taky vyzkoušela a jsou fakt bomba. Je to pro mě takový mezistupeň mezi sladkým a slaným pohoštěním. Na uzobávání ideální.
Denisaaa 17. 12. 2008, 13:56
@Zdenikv přesně tak ty jsou bombastický (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie