(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Florentky
Potřebné ingredience
125 g mandlí (hotové kostičky nebo hranolky); 120 g sušených meruněk a rozinek; 100 g krupicového cukru; 25 g rostlinného ruku; 125 ml šlehačky; 12 lžic hladké mouky; 200 g čokolády na vaření (lépe hotovou tmavou čokoládovou polevu)
Postup přípravy
Meruňky i rozinky nakrájíme na kousíčky.
V připravené nádobě svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, sušené meruňky a rozinky. Odstavíme a vmícháme mouku.
Ještě z horké hmoty lžičkou vykrajujeme kopečky a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme cca 5 minut v troubě předehřáté na 240°C.
Necháme částečně vychladnout a nožem nebo škrabkou sejmeme z plechu.
V připravené vodí lázni rozpustíme nasekanou čokoládu, teplota by neměla přesáhnout 50°C. Čokoládu můžeme ještě dle potřeby naředit tukem. Polevou potřeme spodní části upečených florentek a necháme oddělen ztuhnout.
Nejjednodušší je ale koupit hotovou tmavou čokoládovou polevu, ta dokonce i rychleji ztuhne a zaschne.
Dobrůtka nad dobrůtky - po těch se vždycky jenom zapráší... ;o)
V připravené nádobě svaříme šlehačku, cukr a tuk. Do vroucí směsi zamícháme mandle, sušené meruňky a rozinky. Odstavíme a vmícháme mouku.
Ještě z horké hmoty lžičkou vykrajujeme kopečky a klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme cca 5 minut v troubě předehřáté na 240°C.
Necháme částečně vychladnout a nožem nebo škrabkou sejmeme z plechu.
V připravené vodí lázni rozpustíme nasekanou čokoládu, teplota by neměla přesáhnout 50°C. Čokoládu můžeme ještě dle potřeby naředit tukem. Polevou potřeme spodní části upečených florentek a necháme oddělen ztuhnout.
Nejjednodušší je ale koupit hotovou tmavou čokoládovou polevu, ta dokonce i rychleji ztuhne a zaschne.
Dobrůtka nad dobrůtky - po těch se vždycky jenom zapráší... ;o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé