Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept

Přílohové knedlíky vařené ve vysoké pánvi s vypouklým skleněným víkem

0.0
Přílohové knedlíky vařené ve vysoké pánvi s vypouklým  skleněným víkem

Potřebné ingredience

Říkala mi kamarádka, že nemůže vařit knedlíky, protože nemá velký hrnec - takže tady ukazuju, že hrnec nepotřebuju a že se knedlíky dají uvařit v malém množství vody a v pánvi. Na těsto je třeba : Asi polovina sáčku hrubé mouky , může být polohrubá, kávová lžička soli, vejce, hrnek vlažného mléka, kostka kvasnic, cukr do kvásku.Suchý rohlík.

Postup přípravy

Mouku si vysypu do mísy a přidám sůl.. Do hrnku do teplého mléka nasypu asi 2 lžičky cukru, rozdrobím droždí a přidám trochu mouky na zahuštění kvásku. Hlídám, aby mi kváskem nepřetekl. Do mouky udělám důlek a vyleju tam kvásek, Do kvásku přidám rozklepnuté vejce a rozmíchám. Do kvásku postupně zapracuju mouku, podle potřeby přilévám mléko. Může se tam zapracovat i na kostičky nakrájený suchý rohlík. Hotové polotuhé těsto rozdělím na tři kousky - jeden větší a dva menší, ještě je na pomoučeném stole propracuju do válečků a nechám kynout. ( Dám si do hrnce 10 cm , nebo do hluboké pánve vařit asi 4 cm trochu osolené vody .) Po 15 min otočím, a nechám kynout . Jak jsou nakynuté , opatrně vezmu ze stolu ( můžou být přilepené ) a vložím do vařící vody. Aby se mi knedlíky nelepily na ruce, namažu si dlaně másle nebo olejem. Vařím , přikryté pokličkou, z jedné strany 10 minut, knedlíky otočím a vařím z druhé strany taky 10 minut. Pak zkusím zapíchnutou špejlí - na špejli by nemělo být syrové těsto. Knedlíky postupně vyndám z hrnce a hned každý špejlí propíchám, aby mi neklesly. Krájím nití nebo lehce nožem. Tak ať se podaří.

Jen tolik vody zůstane v pánvi po vytažení uvařených knedlíků.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 2. 1. 2010, 19:01
Ty knedlíky nejdou uvařit v žádném jiném hrnci jen v pánvi s vypouklou poklicí :^)?
mlsounka 2. 1. 2010, 21:08
@Bylinka1 ;-) právě že se knedlíky vaří jen ve vysokém hrnci, tak ukazuju, že se dají vařit i v pánvi ( v nízkém hrnci ) ;-)
denka47 2. 1. 2010, 18:52
Dobrý večer. Používam na knedle parák, ako robíte vy, neprilepia sa k panvici? Robíte všetky tri naraz?Mám tiež také panvice, oni sa od spodu rozširujú, na 28cm, rada v nich aj varím.Dakujem za odpoved. (novy rok)
mlsounka 2. 1. 2010, 21:16
@denka47 *-) knedlíky nechám vykynout a když je dám do vody, tak vlastně plavou nad dnem :-$ množství těsta dělám od oka, vařím je najednou. Když bych měla víc těsta, než na jednu várku, tak ty další knedlíky musí začít kynout asi 30 min před vařením (L)
t-pol 1. 8. 2009, 21:51
Dobrý den,prosím,prosím o vložení receptu a jeho postupu. Děkuji .

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie