(recept
si oblíbilo 57 návštěvníků)
Kuřecí pečenky s bramborovou kaší a zeleninkou- časově nenáročné, ale chuťově ZÁZRAK
Potřebné ingredience
kuřecí masíčko(prsa, stehna...)cibulemrkev celerpetrželbramborymouka s paprikou, nebo grilovacím kořením na obalení masavegetasmetanakostička kuřecího vývarupažitkačesnek-nemusí být...olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na špalíčky, posypeme lehce vegetou, je možné taky potřít utřeným česnekem, a obalíme v mouce promíchané s paprikou.
Opékáme na rozpáleném oleji do červena.
Potom dáme zapéct do trouby, ale vůbec to není nutné....dá se jíst hned po opečení na pánvi.............Když mám náladu ještě to nadívám šunkou a sýrem.....
Zeleninka:
Cibuli (já dávám hódně) nakrájíme na proužky-silné, mrkev na kolečka, celer, petržel-orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme kostku kuřecího vývaru(nemusí být), přisolíme a po změknutí zeleninky(ale jen na skus, zelenina nesmí být na kaši)přidáme smetanu, množství podle vlastní chuti... přidávám i trochu grilovacího koření, těsně před podáváním přihodíme pažitku.
Uděláme bramborovou kaši(já do kaše přidávám tavený sýr a česnek..
Vše naservírujeme na talíř a papkáme!!!!!
Opékáme na rozpáleném oleji do červena.
Potom dáme zapéct do trouby, ale vůbec to není nutné....dá se jíst hned po opečení na pánvi.............Když mám náladu ještě to nadívám šunkou a sýrem.....
Zeleninka:
Cibuli (já dávám hódně) nakrájíme na proužky-silné, mrkev na kolečka, celer, petržel-orestujeme na pánvi na trošce oleje, přidáme kostku kuřecího vývaru(nemusí být), přisolíme a po změknutí zeleninky(ale jen na skus, zelenina nesmí být na kaši)přidáme smetanu, množství podle vlastní chuti... přidávám i trochu grilovacího koření, těsně před podáváním přihodíme pažitku.
Uděláme bramborovou kaši(já do kaše přidávám tavený sýr a česnek..
Vše naservírujeme na talíř a papkáme!!!!!
Maso nakrájíme na špalíčky, ochutíme vegetou a obalíme v mouce promíchané s paprikou
Opékáme na rozpáleném oleji...
Ještě minutku a masiko bude hotové..
Na oleji opečeme zeleninku..
Když je téměř hotovo přidáme smetanu....
Detail hotového špalíčku...vytvoří se moc dobrá krustička.
Můžete se do toho pustit, jen se po tom zapráší.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ropazu
(upraveno)
18. 4. 2007, 22:59
Irčo, děkuji za prima receptík, dělala jsem včera a musím moc pochválit. Kuřátko bylo i dnes křupavé a ta zeleninka - MŇAM! Paráda
kocon
(upraveno)
20. 4. 2007, 23:29
@Ropazu
To jsem moc ráda, že se povedlo.
Dandulee
(upraveno)
21. 3. 2007, 19:21
Tak nevím Iren,kde se stala chyby Váš recept vypadá tak lákavě,šťavnatě a já to maso měla tvrdé(žádná KRUSTIČKA)a suché. Ilona
kocon
(upraveno)
23. 3. 2007, 18:23
@Dandulee
Asi jste to nechala moc dlouho v troubě, je to fakt časově nenáročné. Opéká se jen chvilku hodně zprudka aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř.....potom jen mírně zapečeme.
Leňula*B
(upraveno)
3. 3. 2007, 14:11
VÝBORNÉ A NEZBYLO DÍKY ZA INSPIRACI TETO
kocon
(upraveno)
4. 3. 2007, 11:14
@Leňula*B
TAk to jsem ráda, že jste si pochutnali! U Nás taky nikdy nezbyde......jsou schopní ten pekáč i vylízat!
Auča
(upraveno)
28. 2. 2007, 9:25
Tedy tohle si čtu a mám po dietě, dneska to budeme mít k večeři, díky za typ na obměnu kaše, hned vyzkouším Souhlasím s Peťulou, že Mimibazar nám spadl s nebe!
kocon
(upraveno)
28. 2. 2007, 11:04
@Auča
já tomu taky nikdy neodolám....
PeťulaŠv
(upraveno)
23. 2. 2007, 10:20
Vypadá to moc pěkně, tak zas mám tip na obídek na víkend. Ti moji chlapi jsou tak mlsní, že už kolikrát nevím, co mám vařit. . Díky bohu za mimibazar chicht
kocon
(upraveno)
24. 2. 2007, 8:02
@PeťulaŠv
Taky tady čerpám inspirace, dejte vědět jak Vám chutnalo.....