Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Zimní vojenské cvičení na kótě 527

0.0
Zimní vojenské cvičení na kótě 527

Potřebné ingredience

piškotový korpus na celý plech, pudinkovo-máslový krém, medový marcipán.
Marcipán se mi moc nevedl, ještě tu hmotu neumím pokořit.

Postup přípravy

Chtěla jsem Vám všem poděkovat za rady, návody, postupy a hlavně za inspiraci.
Dort byl určen pro bývalého vojáka z povolání k jeho odchodu do důchodu. Protože na vojně dosáhnul hodnosti podplukovníka, tak aby si ještě jednou zavelel, než odejde do výslužby.

Původní přestava byla trochu jiná. Protože si ještě netroufám na potažení dortu, tak jsem ho jen potřela krémem a posypala kokosem. Krajina by ale byla taková sterilně bílá, tak jsem do sněhu občas plácla mleté pražené vločky (dítě nemůže oříšky, má alergii), protože vojáci sníh stejně podupou. Vojáci měli jít mezi tankama a BVP-čkama. BVP-čko jsem nakonec nedělala, ono by ve zmenšení vypadalo jako necky. Akorát jsem nestíhala a nepřipravila si vojáky předem, tak se mi je nepodařilo postavit, no tak holt leží. Taky se mi nepodařilo vymodelovat lepší flinty, podle mně vypadají spíš jako nějaké obušky, ale byla jsem poučena, že to teda budou asi kulomety a u těch že se při střílení musí ležet na zemi.

Všechno dobře dopadlo, oslavenec byl z dortu nadšený, moc nechybělo a jezdil si s tankama po dortu.

JIný pohled

Taky je vidět vypodložení laufu párátkem. Lauf nestačil dostatečně zatuhnout a při upevnění na tank se prohnul směrem dolů. Za takový lauf by mi generálové pěkně vynadali.

Jiný pohled

Opět jiný pohled

A nakonec sám oslavenec

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anelis 13. 1. 2009, 15:50
krása (Y)
nobstice 13. 1. 2009, 14:30
jarmilko dortik je moc pekny (clamp) (clamp) (clamp) opravdu jak pise skrobik nesmis hazet flintu(nebo kulomet) do zita.a hlavne plati zasada - co se tak uplne nepovede vydavej za zamer. :-D :-D :-D ze presne tak jsi to chtela ;-) ;-) ze jsi uz od zacatku delala kulomety (H) (H) (H) s tim marcipanem je to tezky boj,taky jsem jeste nevyhrala,ale zkus si u arielly najit receptik na salkovy marcipan,je to jen sus.mleko a salko a trochu psen.sirupu,s tim se mi ted naposled podarilo i modelovat ;-) ;-) ;-) jo a jen pripomenu tvuj dortik s benzinovou pumpou - holky ktera to ctete,mrknete - ucuravala jsem smichy kdyz jsem cetla tvuj postup praci :-D :-D :-D takze nejen sikovna,ale i vtipna (Y) (Y) (Y) (Y) vitej v klubu zavislacek |:o) |:o) |:o)
Jarmila_P 20. 1. 2009, 12:14
@nobstice Holky, ono je to s tím marcipánem trochu jinak. Já vím, že salkový je výborný na modelování. Ale já jsem potřebovala vyzkoušet něco, v čem je med. Připravujeme totiž akci na propagaci medu a potřebujeme něco zajímavého pro děti. Potřebovala jsem si proto vyzkoušet, jak se medový marcipán chová, jak se připravuje, jak se z něj modeluje a jak je tvárný. Perníčky jsou sice také zajímavé, ale přece jen aby bylo i něco nevšedního a neokoukaného, co by zvedlo odbyt medu. Takže v mém případě bych hodila kulomet tak maximálně do medu.
Dermajetics 13. 1. 2009, 13:10
Moc pěkný dortíček :-) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 13. 1. 2009, 12:48
(Y) (Y) (Y)Mně se ten dort líbí! Ale hlavní je, že byl oslavenec spokojený!!! A ta voda je udělaná parádně!!!! (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 13. 1. 2009, 9:39
Jo, tak ten je suprový (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jarmila_P 13. 1. 2009, 11:00
@ Od Vás to potěší. Než se já zmůžu na to, co Vy děláte levou rukou, tak budu možná v důchodu...
Zrušený účet 13. 1. 2009, 11:33
@Jarmila_P Jaruš, hlavu vzhůru. Každý jednou začínal, a každým dalším dortem se zlepšuje. A nepřidáš se k hromadnému tykání? (D) (D)
Jarmila_P 20. 1. 2009, 12:17
@ Ale jo, já jsem přece jen ta starší generace a musím si na to zvyknout (mně se kdysi taky dělaly osypky, když mi kolegyně o 20 let starší nabídla tykání, prostě to byl nezvyk). Taky nechci někoho zbytečně urazit, i když vím, že na netu je to běžné.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie