(recept
si oblíbilo 79 návštěvníků)
VYCHYTANÝ CHLEBÍK, měkkoučký jak peříčko a lepší než kupovaný

Potřebné ingredience
380 - 400ml vody ( dávám teplou z kohoutku ), 2 PL jablečného octa, podle oka jsem kápla olivového oleje cca půl lžičky - celá, 400g hladké mouky, 100g žitné chlebové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 2 ČL soli, 2 ČL cukru, 1 ČL droždí ( dávám hodně plnou a ještě trošku přisypu) , 2 ČL drceného kmínu.
někdy se stane, že je potřeba trošku dolít vody, ale s tou opatrně.
Postup přípravy
Dáme do pekárny v uvedeném pořadí. Program BASIC (1). Cukr, sůl a kmín dávám do různých rohů aby nebyly u sebe. Droždí dávám do středu do menšího důlku.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
10 - 15 min před dopečením chlebíku potírám olejem aby měl kurčičku i na vrchu. Ještě druhý den je pořád měkkoučky, pak už nevím, vždy se sní. Po vystydnutí dávám už do igelitového pytle.
Nechat chladnout na mřížce a zabalit do utěrky, aby neokoral. Krájet až vystydne jinak žmolkovatí.
10 - 15 min před dopečením chlebíku potírám olejem aby měl kurčičku i na vrchu. Ještě druhý den je pořád měkkoučky, pak už nevím, vždy se sní. Po vystydnutí dávám už do igelitového pytle.

chlebíček před chvili vytažený z DP

...

...

,,,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
m2161975
(upraveno)
8. 3. 2013, 16:46
Dobrý den, dělala jsem Váš kmínový chleba. Jednou byl luxusní nadýchaní, o dva dny později jsem ho pekla znova z úplně stejných surovin a byl nízký a vlhký. Nevíte jak je to možné, čeho se nějak vyvarovat? Teď peču tento chlebík a jsem zvědavá jak to dopadne. To samé bábovka jednou je nádherně nadýchaná a chutná, příště nízká, porovitá a mastná, můžete mi poradit??? Děkuji
nahlásit

vevercak78
(upraveno)
10. 2. 2010, 10:32




nahlásit

Holy50
(upraveno)
8. 1. 2010, 18:22
Přidávám se k řadě
chlebík je naprsoto suprový, první z řady,které jsem dělala,který opravdu chutná jako normal chleba
díky moc




nahlásit
mimipa
(upraveno)
14. 4. 2009, 13:47
Dobry den, chcem sa opytat, nakolko mam alergiu a nemozem zitnu muku a nic podobne, ci by som mohla dat cisto len hladku muku, Nemate s tym niekto skusenost, aky by bol chlebik? Dakujem. Miriam
nahlásit

Syllvie
(upraveno)
9. 5. 2009, 21:52
Dobrý den Evi, dnesla jsem pekla a
, je to můj teprve druhý chlebík a musím říct, že je opravdu mooc dobrý
, recept přidávám do oblíbených
... Mějte se krásně a díky za skvělý recept
. Sylva









nahlásit

aweii
(upraveno)
13. 4. 2009, 16:40
@Syllvie
Dobré odpoledne Sylvinko, jsem moc ráda, že další človíček vyzkoušel a receptík nezklamal. Moc se Vám povedl a jak píšu u Vašeho odkazu, tak moje první pokusy nebyly moc zdařilé, ale vy jste šikulka. Krásně se Vám povedl jentak dál. Krásný den i Vám papa




nahlásit

Yvo
(upraveno)
12. 3. 2009, 10:57
Dobrý den Evi,taky se musím připojit ke chválě která vám patří.Chleba je moc dobrý a vůbec žádné ušáky už nepeču.Rodině chutná moc a vydrží jen jeden den.Váš recept mi visí vytisklý na ledničcce.Takže jěště jednou děkuji za skvělý recept.Iva

























nahlásit

aweii
(upraveno)
13. 4. 2009, 16:36
@Yvo
Dobrý den Ivonko, jsem moc ráda, že i další rodinku nezklamal a ujal se. U nás je taky hned pryč ještě dělám celozrnný chlebík, ten nám taky chutná. A jiné už nedělám. Mějte se krásně a děkuji za miloučky komentář, moc mě potěšil, děkuji



nahlásit
D.a.n.k.a.
(upraveno)
25. 2. 2009, 21:43
Po přečtení příspěvků na tento chléb jsem neodolala a dnes jsem ho také vyzkoušela.Je moc výborný,povedl se a moc nám chutná,děkuji za recept.Hned jsem si ho zařadila mezi oblíbené a určitě budu péct často.
nahlásit

aweii
(upraveno)
26. 2. 2009, 19:03
@D.a.n.k.a.
Dani jsem ráda, že i u Vás slaví úspěch
jsem za to moc ráda. U nás ho máme také nejraději i když zkouším pořád nové recepty, tak to není ono a vracíme se k našemu oblíbenému. Mějte se krásně






nahlásit
komanc
(upraveno)
20. 2. 2009, 19:57
Zdravím! Já mám pekárnu teprve objednanou, ale už teď vede Váš recept (hned ho zkusím). Jenom se chci zeptat, jak je to asi velký chleba? 600g,1000g? Iva
nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
25. 2. 2009, 21:51
@komanc
Ivanka, dovolím si odpovedať, pretože tento chlebík pečiem skoro každý deň, odkedy som ho tu našla a vyskúšala - váži okolo kila.



nahlásit
frantisek
(upraveno)
18. 2. 2009, 16:57
Tak Evi,váš chleba je 1.,který jsem poctivě upekla,zatím jsem zkoušela jen 2x ze směsi,jsem trochu srab
,ale ten váš se opravdu povedl a je fakt super
..díky za za fajn recept.Kdyby jste měla,nebo kdokoliv jiný,recept na více tmavý chleba,sem s ním
.Mějte se krásně.Gábina




nahlásit

aweii
(upraveno)
23. 2. 2009, 12:41
@frantisek
Gábinko to mně těší a dělá to poctu mému chlebíku
. Nemáte za co jsem moc ráda, že se chlebík povedl a hlavně, že chutnal. Tmavé chlebíky jsem už zkoušela, ale žádný nebyl tak dobrý, jinak občas u tohoto chlebíku vynechám pšeničnou mouku a dám žitnou je to pak tmavší nebo nahradím jinou moukou. Přeji krásný den






nahlásit

Michela
(upraveno)
14. 2. 2009, 9:44
Tak jsem konečně našla svého favorita
,je to úžasný chlebík.Recept jsem dala mé mamince a té se taky moc povedl.Což je co říct,zatím pekla samé propadlé ušáky.Díky za recept.
Míša


nahlásit

aweii
(upraveno)
17. 2. 2009, 14:38
@Michela
Dobré odpoledne Míšo, jsem ráda, že jste si vy i Vaše maminka oblíbily můj chlebík u nás taky patří k nejoblíbenějším. Tak ať chutná i nadále. Děkuji za milý komentář moc mě potěšil. Mějte se krásně




nahlásit

marcela448
(upraveno)
5. 2. 2009, 18:34
Tak konečně chlebík podle mého gusta
teď jsem ho dopekla,zakrojila jsem ještě vlažnou patičku,dala jsem na ní AB maslíčko,to se krásně rozteklo,drubeží šunčičku plátek sýra ,trocha rajčátek a mé chuťové pohárky zažili slast
super recept
myslím že je to jasná volba .....







nahlásit

aweii
(upraveno)
6. 2. 2009, 18:23
@marcela448
Dobrý večer Marcelko, jsem moc ráda, že jste si pochutnala a Vaše pohárky si libovaly
jak to tady píšete tak jste mi udělala chuťe, takhle jsem dlouho neměla namazaný chlebíček
asi si zítra taky udělám
. Přeju krásný víkend, mějte se fajn papa






nahlásit

martina.in
(upraveno)
4. 2. 2009, 19:28
Zdravím Evičko, váš chlebík nemá chybu. Moc nám všem chutnal. Děkujeme za recept - mějte se hezky. Martina


nahlásit

aweii
(upraveno)
5. 2. 2009, 8:09
@martina.in
Dobré ránko Martinko, děkuji za miloučký komentář, jsem moc ráda, že chlebík nezklamal a chutná
. Krásný den přeji papa







nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
3. 2. 2009, 11:19
Dobrý deň, Evi. Veľmi dobre ste vystihli názov Vášho chlebíka. Je ozaj vychytaný!!!
Poviem Vám, že už som piekla veľa druhov chleba, ale odkedy som natrafila na ten Váš, iný nepečiem! Aj si poviem, že nabudúce skúsim iný, ale nakoniec zase skončím u tohto.
Len škoda, že má len dve patky, tie sú na poradovník, samozrejme ešte teplé.
Pridávajte ďalšie vychytávky, zdravím zo Záhoria, Gabika







nahlásit

aweii
(upraveno)
4. 2. 2009, 8:36
@gabikaKa
Dobré ráno Gábinko, takovou chválu hned po ránu si přečíst, hned mi to zvedlo náladu, moc děkuji.
Jsem moc ráda, že chlebík chutná a je u Vás taky tak vychytaný .
Taky zkouším pořád nové a nové recepty, ale zatím se také vracíme jedině k tomu našemu vychytanému
. To je opravdu škoda, že má jen dvě patičky, my taky máme rádi patičky a jsou o ně boje. Já bych si to představovala, tak co krajíc tak s patičkou
to by bylo fajn
. Mějte se moc krásně

















nahlásit

Strnádci
(upraveno)
1. 2. 2009, 12:10
Dobrý den, Evi
, přidávám se k řadě spokojených pekařek
, hned první chlebík v naší nové pekárničce díky Vašemu receptu sklidil úspěch
, jsem u těch svých čtyř
za hvězdu, a to díky Vám!
Mějte se moc hezky a děkuji!
Stáňa







nahlásit

aweii
(upraveno)
1. 2. 2009, 16:30
@Strnádci
Dobrý podvečer Stáničko, to mně moc těší, že jste si vybrala zrovna můj chlebík a hned na poprvé se povedl
jste šikulka. To je príma, že jste doma za hvězdu
. Nemáte, za co děkovat. I já Vám přeji příjemný večer papa








nahlásit
gajdosice
(upraveno)
27. 1. 2009, 23:07
Chci se prosím zeptat,kde se dá koupit ta pšeničná a žitná mouka.Díky Jarka


nahlásit

aweii
(upraveno)
28. 1. 2009, 8:19
@gajdosice
Jaruško kupuju jí v hypernově, ale mají i v tescu, kaufland. Krásný den


nahlásit

scully
(upraveno)
26. 1. 2009, 8:57
Opravdu vynikající chlebíček
Zatím nejlepší recept, co jsem kdy pekla






nahlásit

aweii
(upraveno)
26. 1. 2009, 13:31
@scully
Pavlínko děkujíí
jsem ráda, že i u Vás tento chlebík má úúspěch a chutnááá
Mějte se krásně







nahlásit
Hana13
(upraveno)
25. 1. 2009, 8:37
Dobrý den chtěla jsem se zeptat na tu hladkou mouku to je obyčejná mouka, která se používá v kuchyni běžně
jsem začátečník. Děkuju.


nahlásit

aweii
(upraveno)
25. 1. 2009, 10:12
@Hana13
Hani ano je to klasická hladká mouka, co se používá v kuchyni. Tak ať se povede a hlavně ať chutná



nahlásit

IrcaBeck
(upraveno)
24. 1. 2009, 18:32
Super, už jsem zkusila akorát jsem si upravila 300g hladké a ostatní po 150g...opravdu nadýchaný, ani při pečení nesplasknul, a chuťově moc dobrý... Už ho peču podruhé

nahlásit

aweii
(upraveno)
25. 1. 2009, 17:58
@IrcaBeck
Irenko jsem moc ráda, že chutná
. Já si to tak někdy taky upravuju, záleží jak mám a nemám mouku
. Myslím si, že tento chlebík nikdy nesplaskne, bude nadýchaný
. Tak ať chutná
Přeju krásný večer











nahlásit

mišus
(upraveno)
24. 1. 2009, 9:18
Děkuji za super recept! Včera jsem ho upekla všem moc chutnal.

nahlásit

aweii
(upraveno)
25. 1. 2009, 10:55
@mišus
Míšo jsem moc ráda, že i Vám chutnal



nahlásit

róčáci
(upraveno)
23. 1. 2009, 8:18
Mockrát děkuji za suprový chlebík.I manžel je konečně spokojený.Trošku jsem si ho upravila,dala jsem jenom 1 lžíci octa a místo žitné chlebové jsem dala jenom pšeničnou chlebovou a je super.Konečně už nemusím lítat do obchodu pro chleba.Nemáte ještě nějaký receptík na dobré rohlíky?Podobné těm kupovaným,aby ale nebyly druhý den jako z gumy.
Díky moc.




nahlásit

aweii
(upraveno)
23. 1. 2009, 14:27
@róčáci
Vůbec není za co děkovat, ráda jsem se o receptík podělila. Nám tento chlebík taky vyhovuje asi nejvíc.
JJ já si ho taky upravuju někdy dám víc žitné... a tak různě. Jsem moc ráda, že chlebík chutná a děkuji za miloučký komentářík
. Zkoušela jsem už několik receptíků na rohlíky a housky, ale zatím jsem nenašla ten pravý
druhý den vždycky byly jak gumaci nebo chutove nic moc.
Mějte se krásněěě











nahlásit