(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Vepřová krkovička na šlehačce
Potřebné ingredience
vepřová krkovice (plátky na 1 plech s vyšším okrajem)
2 smetany ke šlehání
cibule
česnek
koření (vegeta nebo sůl, ml.kmín, majoránka, sl.paprika, ml.pepř)
Postup přípravy
Dno vysokého plechu vyskládáme cibulí nakrájenou na plátky a kousíčky česneku. Čím víc, tím líp. :-) Plátky vepřové krkovice z obou stran posypeme kořením a plátky naskládáme na cibuli. Zalijeme 1 šlehajdou. Dáme péct. V el.troubě to peču na 150 st. cca 3 hodiny. Asi co 45 minut kontroluji, obracím a polévám druhou šlehajdou. Máte-li výpeku málo, můžete přilít i kapánek vody. Maso je po upečení pěkně šťavnaté a měkounké. MŇAM !
Jako přílohu dávám knedlík nebo brambor a salát ze zelí.
Půl hlávky zelí najemno nakrájím a chvilku povařím ve vodě se solí, pepřem, kapkou cukru a octa. Zelí by nemělo být rozvařené.
Dobrou chuť :-)
Jako přílohu dávám knedlík nebo brambor a salát ze zelí.
Půl hlávky zelí najemno nakrájím a chvilku povařím ve vodě se solí, pepřem, kapkou cukru a octa. Zelí by nemělo být rozvařené.
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

poison
(upraveno)
12. 4. 2012, 14:25
Tak přesně tohle jsem před lety u tebe jedla a byla to neskutečná mňamka

nahlásit