Řízky v netradičním "TROJOBALU" II.

Potřebné ingredience
řízky - kuřecí nebo krůtí, můžou být i vepřové (zkrátka kdo co má rád), sýr na strouhání (eidam 30%), kukuřičné lupínky, vejce, hladká mouka, sůl, pepř nebo i jiné koření dle chuti
Postup přípravy
Opravdu vynikajíc!!! Dělám to již několik let a vždy to sklidí úspěch...... Takto smažené řízky jsou křupavé a šťavnaté i studené!!!!!!!
Někdy obalím jen ve směsi lupínky-strouhanka.....
Skvěle se hodí jakákoliv bramborová příloha - kaše, vařené či opékané brambory, hranolky......
Až je budu dělat, dodám foto......

připravíme si potřebné suroviny - kuřecí řízky, nastrouhaný sýr, kukuřičné lupínky, mléko, mouku, vejce, olej, sůl.......

- kukuř. lupínky umeleme nebo rozdrtíme a smícháme se strouhaným sýrem
- rozmícháme hladkou mouku s trochou mléka ža je z toho řidší kašička, pak do toho rozklepneme vajíčko

a rozmícháme (mouka, mléko, vajíčko), kdo chce mít řízečky pikantnější, může do tothot těstíčka přidat sladkou nebo pálivou papriku nebo jiné koření - budete z toho mít kuřátko KFC:-))
- osolené a naklepané řízky obalíme v tomto těstíčku a pak ve směsi sýr-lupínky

takto obalený řízek dáme smažit do rozpáleného oleje - nejlepší je teflonová pánev, kde se to nepřichytává ke dnu... a opékáme z každé strany do zlatova

usmažené řízky dáme okapat od oleje

a takto servírujeme:-) nejlepší je bramborová kaše, ale můžete dát i hranolky, vařené brambory nebo opékané.....
DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu













