Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 63 návštěvníků)

DIETA PŘI PRŮJMOVÉM ONEMOCNĚNÍ PRO DĚTI OD 1 ROKU

0.0
DIETA PŘI PRŮJMOVÉM ONEMOCNĚNÍ PRO DĚTI OD 1 ROKU

Potřebné ingredience

První den je vhodné podávat hořký čaj po lžičkách, živočišné uhlí a Smectu. Hladovka se již dle lékařů držet nedoporučuje. Nevhodné potraviny: veškeré mléčné výrobky, celozrnné výrobky, potraviny s vys. obsahem tuku ( brambůrky apod.), syrové ovoce ( jelikož obsahuje cukr, který kvasí) vyjímkou jsou banány, to samé platí i pro sirupy na pití a ovocné čaje!!, mošty, džusy, dorty, mastné krémy, sladkosti, omáčky, žloutek, sádlo, slanina, kapusta, zelí, luštěniny.

Postup přípravy

Vhodné potraviny a nápoje: černý čaj, voda, minerálka bez bublinek, v případě, že dítě vyžaduje sladký nápoj, podáváme vybublanou minerálku s příchutí, vývar,
Vhodná úprava jídla: dušením, vařením a nebo pečením bez tuku v alobalu,
Rychlorecepty a tipy :
Polévka z kuřecího prsa bez kůže - dáme vyvařit maso+ zeleninu, osolíme, můžeme dát rýži nebo těstoviny ( ještě lepší je nechat vývar zchladnout a sebrat z něho tuk)

Rizoto : jako polévka, jen přidáme rýži a necháme hustší

Těstoviny: kuř. vývar ad1 + těstoviny ( kolínka)

Hašé: jakýkoliv dietní druh masa uvaříme a v masovém strojku umeleme, mouku na sucho opražíme., zalijeme horkým dietním vývarem nebo vodou, dobře rozmícháme a povaříme, potom vmícháme ml. maso osolíme a ještě chvíli podusíme, můžeme ještě srazit s trochou bílku,

Ryba pečená : kvalitní aljaskou tresku osolíme, ocitronujeme, můžeme dát trošku koření na ryby a upečeme zabalené v alobalu do měkka, k tomu brambor.

Kuř. plátek pečený: kuřecí řízek naklepeme, osolíme, jemně okořeníme a upečeme v troubě zabalené v alobalu, příloha- dietní brkaše - vodu z brambor úplně neslíváme a ušťoucháme v ní brambory, pozor na sůl! abychom si to nepřesolili!!

Bramborové topinky: brambory kartáčkem očistíme a nakrájíme na plátky, poklademe na pečící papír, jemně osolíme a můžeme dát sl. papriku a upečeme.

Brambory pečené v alobalu: syrový brambor vydlabeme, naplníme dia šunkou a porkem a zbytkem bramboru a vařeným bílkem, okořeníme kořením na am. brambory, posypeme trochou 20% eidamu a pečeme asi 40 min.

Svačiny: bebe sušenky, albertky, piškoty, přesnídávky, kompoty, vařený bílek, suchary, raciolky - puf. rýže, esíčka apod..

Dušená mrkev: strouh. mrkev podusíme a dochutíme trochou cukru.
Ještě se tu dost množí rady s podáním borůvek.. borůvky ano, ale sušené!! jinak taky kvasí.

První dny diety volíme spíše tekutou stravu, od druhého dne přejdeme na kašovitou stravu a postupně přidáváme další potraviny, ke konci již i kousíček másla, odtučněné mléko apod. Pokud by se průjem znovu zhoršil, okamžitě dietu zase zpřísníme. Jako doplněk podáváme Hylac kapky, Nutrolin nebo Lactobacilus kapsle - jen jedno z toho - jsou to přípravky, které obsahují bakterie obsažené ve střevní mikrofloře, takže sami o sobě průjem neléčí. Jo a ještě .. tu Smectu musíte dávat po tři dny, jinak nebude účinkovat ( hlavně u těch silných a dlouhotrvajících průjmů .. vždy když nasadíte dávku, tak podávejte ty tři dny!!).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana V. 2. 10. 2012, 20:09
Děkuji. (Y) Vařený žloutek se nemůže?
hybrida 19. 11. 2011, 8:03
:-p
marcelkasimonka 7. 11. 2010, 10:58
Silvie jste zlatíčko a já Vám moc děkuji za tyto stránky (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (clamp) (clamp) (clamp)Marcela a (X)
mamina211 16. 3. 2009, 18:27
Děkuji za radu (L) (L) (L) teď jen aby to ta naše cácora jedla ;-)
Elisek99 2. 3. 2009, 12:49
dobra vec... (F)
HAVLASKA 18. 1. 2009, 22:27
Jste opravdu báječná, díky moc, budu se podle toho řídit, a snad (child6) (X) bude ta dieta trochu chutnat (pl), a bude jim líp. [A] Díky, díky díky (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie