(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

Potřebné ingredience
300 ml pitné vody,
500 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžičky soli,1 lžička kmínu,4 g sušeného droždí
Postup přípravy
Program 1,kůrka střední,bochník velký
Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.
Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.

Všechny ingredience dáme do formy.
První tekuté,v tomto případě vodu.(Podle tipu Romany jsem přidala také cibuli,tu po pípnutí.)
Nahoru mouku,do jednoho rohu cukr,do druhého sůl.Droždí do důlku doprostřed.A nezapomenout na sýr.

Pekárna pracuje po zapnutí za nás.Toto je výsledek.

Rozkrojený.

Peču v pekárně ETA SIESTA.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lenouchova
(upraveno)
1. 1. 2013, 9:40
Dala bych méně cukru, ale jinak můj úplně první pokus a jsem nadšená, že to není těžké, což byl argument, který mě dlouho odrazoval. DĚKUJI!

nahlásit

ciccobello
(upraveno)
10. 1. 2009, 21:51
Dobrý večer Katko
dnes jsem podle vašeho receptu upekla chleba a byl moc dobrý
byl to zatím můj druhý ale povedl se
díky za recept






nahlásit

KatkaO
(upraveno)
12. 1. 2009, 21:20
@ciccobello
To mě moc a moc těší.
Pokud máte rádi zkuste i VÁNOČKU. MĚJTE SE HEZKY KATKA





nahlásit

ivka71
(upraveno)
11. 7. 2008, 10:58
Zdravím Katko, tak jsem zkoušela ten chlebík a byl
jen se po něm zaprášilo
posílám
pochvalu
Iveta




nahlásit

KatkaO
(upraveno)
21. 7. 2008, 14:38
@ivka71
Ivetko,jsme moc ráda,že vám chutnal.


nahlásit

ivka71
(upraveno)
9. 7. 2008, 21:28
Dobrý večer ,Katko
děkuji za nový receptík hned ho zítra vyzkouším
mám tu samou pekárnu a u nás se nezastaví .Zítra vám písnu jak se mi povedl



nahlásit

KatkaO
(upraveno)
10. 7. 2008, 7:55
@ivka71
Budu se těšit na zprávičku.Věřím že chutnat bude.Peču prakticky hlavně tenhle receptr s obměnami.Občas kombinuji mouky a tak.Tento je výborný základ.
pěkný den a dobrou chuť



nahlásit

bjara
(upraveno)
9. 7. 2008, 20:16
Dobrý den,dnes jsem dělala poprvé chlebík a je výýýýýýýýýýýýýýborný...........




nahlásit

KatkaO
(upraveno)
10. 7. 2008, 7:53
@bjara
Dobrý den, tak to mě těší,ža vám chutná.Časem se rozpečete určitě na spoustu variant.
Ať vám i dále chutná a pečení zdar



nahlásit

Holy50
(upraveno)
10. 1. 2008, 18:14
dobrý večer, chlebík jsem už několikrát dělala s různými obměnami. Chuťově je moc dobrý, jen mám problém s tím,že se neuvěřitelně drobí. Co s tím?
Děkuji Petra



nahlásit
Jarmila_P
(upraveno)
14. 7. 2008, 18:59
@Holy50
Když se drobí, což přidat lžíci oleje nebo sádla?
nahlásit

KatkaO
(upraveno)
10. 1. 2008, 21:39
@Holy50
Petro dobrý večer, ještě se mi nikdy tenhle chlebík nedrolil,tak opravdu nevím.Dopátrám-li se možné příčiny písnu.

nahlásit
Moury
(upraveno)
10. 1. 2008, 17:56
dobrý, včera jsem vyzkoušela váš chleb a je výborný. Já jsem dala půl na půl pšeničné chlebové a žitné a přidala jsem navrh ještě otruby (pro zdraví) a ovesné vločky, plus jsem zakápla olivovým olejem. Vše jsem dochutila čerstvým česnekem. Tento chleba je výborný a vždy se povede, je to takové univerzální těstíčko...pekařky nebojte se ..moc děkuji

nahlásit

KatkaO
(upraveno)
10. 1. 2008, 21:31
@Moury
Díky a pečení zdar !


nahlásit

Kocca
(upraveno)
7. 1. 2008, 21:55
Tak jsem dneska zkusila a tento chlebík je super!!!!!



nahlásit

KatkaO
(upraveno)
9. 1. 2008, 11:33
@Kocca
Děkuji,spousta obměn udělá z tohoto chlebíku opravdové dobroty.


nahlásit
kajito
(upraveno)
29. 12. 2007, 21:28
Tak dnes jsem upekla, přidala syrovou cibuli a místo sýru jsem dala pomazánkové máslo s příchůtí česneku a smažené cibulky... výsledek byl výýýborný. Všem receptík moc doporučuji - super
Peču v pekárně Vega.

nahlásit

KatkaO
(upraveno)
30. 12. 2007, 17:30
@kajito
Dobrý den Kačko,děkuji za dobrý tip.S pomazánkovým máslem taky zkusím.
mějte se pěkně
KATKA




nahlásit

belezza
(upraveno)
3. 8. 2007, 6:21









nahlásit

KatkaO
(upraveno)
19. 8. 2007, 18:26
@belezza
přeji příjemný podvěčer, jsem moc ráda,že vám chutná.
. Je to výborný recept,malé obměny a máte spoustu jiných. S octem to zkusím,teď jsme jej dělali. pečení zdar!!!



nahlásit
uzasna
(upraveno)
11. 5. 2007, 15:47
musim se pridat a moooc recept pochvalit
, chleba je vazne uzasnej! zatim jsem pekla pouze z kupovanych smesí.

nahlásit

KatkaO
(upraveno)
13. 5. 2007, 8:55
@uzasna
Radko,zkuzte i vánočku je výborná.

nahlásit

lase
(upraveno)
5. 5. 2007, 20:12
I já se musím přidat k chvále na Váš chlebík. Pekli jsme dnes, je výborný, jako domácí, přidali jsme slunečnicová semínka a super
. Brzo zase vyzkoušíme. Jen malý dotaz- myslíte, že by se ta hladká mouka dala nahradit třeba celozrnnou nebo třeba půl na půl
Děkuji. Lada



nahlásit
Jarmila_P
(upraveno)
12. 7. 2008, 23:48
@lase
Dala by se nahradit, i půl na půl, ale pekaři dělají v poměru 60 pšeničné na 40 žitné nebo celozrnné. To nemá chybu. Jen u žitné se nemusí tolik cukru.
nahlásit

KatkaO
(upraveno)
8. 5. 2007, 15:37
@lase
Lado, těší mě,že se chlebík povedl.
mouku bych nenahrazovala zcela,ale třeba 50 ku 50.Já jsem dělala více hladné a méně celozrnné a taky se povedl.
Celozrnný jako takový jsem dělala zatím pouze ze směsi. Pečení ZDAR!!!
KATKA






nahlásit

lase
(upraveno)
11. 5. 2007, 15:27
@KatkaO
Děkuji moc, chystám se na něj o víkendu, tak to vyzkouším.
Mějte se prima. Lada


nahlásit

KatkaO
(upraveno)
13. 5. 2007, 8:54
@lase
Bezva,písněte potom jaký byl výsledek.



nahlásit

lase
(upraveno)
13. 5. 2007, 9:07
@KatkaO
Káťo, tak chlebík se povedl, dala jsem 350g hl mouky, zbytek celozrnné a perfektní. Fakt je moc dobrý. Ještě jednou díky za recept
Lada


nahlásit

KatkaO
(upraveno)
14. 5. 2007, 10:59
@lase
Skvělé,Takový poměr je myslím super.
Tak holky ať nám chutná



nahlásit

Moty
(upraveno)
2. 5. 2007, 20:02
Tak jsem dnes poprvé vyzkoušela Etu Harmony s tímto receptem...no chleba zmizel během 10 minut, byl fakt úžasný
Já jsem místo vody dala podmáslí a nemělo to chybu


nahlásit

KatkaO
(upraveno)
3. 5. 2007, 18:18
@Moty
Hani,těší mě ,že se povedl
Příště zkuste i s tou cibulí,taky nemá chybu
Výborná je i vánočka zkuste


nahlásit

Moty
(upraveno)
4. 5. 2007, 23:13
@KatkaO
A tu cibuli jak..syrovou nebo opečenou? Na vánočku se chystám v sobotu,ale ještě nevím,jaký recept,máte nějaký ozkoušený?Díky Hanka

nahlásit

KatkaO
(upraveno)
5. 5. 2007, 8:06
@Moty
Cibuli syrovou,na vánočku najdete recept u mě v receptech.

nahlásit

KatkaO
(upraveno)
30. 3. 2007, 18:12
Tak holky konečně jsem přidala k receptu fotečky.
S tou cibulí je to teda super.
KATKA



nahlásit

KOFI
(upraveno)
19. 3. 2007, 11:11
Tak jsem pekla Váš první bochník (v mém případě to byl druhý
) a SUPER
. Já jsem tam akorát přidala cibuli (manžel vyžadoval) a chutnal fakt výborně. Doufám, že ještě nějaké chlebíky přidáte, ať mám podle čeho péct



nahlásit

KatkaO
(upraveno)
25. 3. 2007, 10:00
@KOFI
Těší mě,že se vám osvědčil.S tou cibulí to zkusím taky.Ještě určitě časem nějaký receptík přidám. Jinak paní Marcela tady má spoustu receptů KATKA

nahlásit

Kikina1
(upraveno)
25. 3. 2007, 10:08
@KatkaO
Romčo a Kačenko, já ještě s cibulí nedělala, ale od kamarádek vím, že je tento chlebík prý velmi dobrý. Abych pravdu řekla, trochu se toho chlebíku s cibulí bojím, protože mám zlozvyk jíst chleba ještě teplý, sotva jde z pekárny krájet a konzumovat ho ještě teplý i s cibulí, tak to by byl asi záhul
na střeva, tak proto zatím s tou cibulí odolávám
Pečení zdar, pečte, pečte, stejně je to super vynález ta pekárna, co?
Marcela




nahlásit

KatkaO
(upraveno)
25. 3. 2007, 10:19
@Kikina1
Marcelko, cibule se nebojte a když tak jej pečte abyste potom nikde nemusela chodit
a zvládla to doma
pečení zdar!
KATKA







nahlásit

Kikina1
(upraveno)
19. 3. 2007, 10:35
@KOFI
Zkuste sama inovovat, stačí třeba místo vody dát kefírové mléko nebo podmáslí, hladkou mouku nahradit napůl chlebovou či nějakými celozrnnými (je jich víc druhů), místo taveňáku dát třeba sýr cottage nebo strouhanou cihlu, různé koření atd. Mně se třeba osvědčilo do každého chlebíku čerstvě namlít čtyřbarevný pepř rovnou z mlýnku, kmín dát půl na půl drcený a celý, přidat koření GYROS atd. A vždy máte jiný chlebík
Pekařkám zdar!
Marcela


nahlásit