(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Buchty
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky, 180 g mouč.cukru, 1 celé vejce, lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, špetka soli, kostka droždí nebo 1 sušené droždí, mléko, hera na promazávání buchet a pekáčku.
Postup přípravy
Mouku, cukr, vanilkový cukr a suš.sroždí smácháme na sucho, připdáme vejce, rum a mlékem zaděláme hladké těsto. Necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě přikryté čistou utěrkou.
Používáme -li droždí v kostce, necháme jej vykynout v troše vlažného mléka se lžičkou cukru. Tímto kváskem pak zaděláme těsto. Po vykynutí jej znovu srazíme a necháme po druhé kynout. Lížcí pak oddělujeme kousky těsta, naplníme a vkládáme hustě vedle sebe do dobře Herou vymazaného pekáčku. Také každou buchtu zvlášť potřeme herou, aby bylo možné po upečení buchty od sebe dobře oddělit.
Bcuhty plním buť tvarohovou nádivkou (250g tvarohu, 50 dkg mouč.cukru, trocha mléka; nebo povidlovou nádivkou : povidla vymícháme s trochou moučkového cukru, špetkou skořice a rumu). Připravené buchty znovu potřeme rozpuštěným tukem a necháme asi 10 minut kynout. Pak upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Používáme -li droždí v kostce, necháme jej vykynout v troše vlažného mléka se lžičkou cukru. Tímto kváskem pak zaděláme těsto. Po vykynutí jej znovu srazíme a necháme po druhé kynout. Lížcí pak oddělujeme kousky těsta, naplníme a vkládáme hustě vedle sebe do dobře Herou vymazaného pekáčku. Také každou buchtu zvlášť potřeme herou, aby bylo možné po upečení buchty od sebe dobře oddělit.
Bcuhty plním buť tvarohovou nádivkou (250g tvarohu, 50 dkg mouč.cukru, trocha mléka; nebo povidlovou nádivkou : povidla vymícháme s trochou moučkového cukru, špetkou skořice a rumu). Připravené buchty znovu potřeme rozpuštěným tukem a necháme asi 10 minut kynout. Pak upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
1. 2. 2009, 13:21
Nechybí do těsta máslo (olej, rostlinný tuk) ?
Snezenkakyticka
(upraveno)
1. 2. 2009, 17:49
@Jia
Jituš ne, nedávám ho tam
Jia
(upraveno)
1. 2. 2009, 19:43
@Snezenkakyticka
Leni, tak v tom případě, jestli jsou tak dobrý jak hezký a navíc dietní, tak je to paráda . Já mám oblíbený recept na buchty, který jsou moc dobrý a dlouho měkký, ale je v nich 2 deci oleje
Snezenkakyticka
(upraveno)
2. 2. 2009, 12:56
@Jia
Jituš tak snad budou chutnat