Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Buchty

0.0
Buchty

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 180 g mouč.cukru, 1 celé vejce, lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, špetka soli, kostka droždí nebo 1 sušené droždí, mléko, hera na promazávání buchet a pekáčku.

Postup přípravy

Mouku, cukr, vanilkový cukr a suš.sroždí smácháme na sucho, připdáme vejce, rum a mlékem zaděláme hladké těsto. Necháme 1,5 hodiny kynout na teplém místě přikryté čistou utěrkou.
Používáme -li droždí v kostce, necháme jej vykynout v troše vlažného mléka se lžičkou cukru. Tímto kváskem pak zaděláme těsto. Po vykynutí jej znovu srazíme a necháme po druhé kynout. Lížcí pak oddělujeme kousky těsta, naplníme a vkládáme hustě vedle sebe do dobře Herou vymazaného pekáčku. Také každou buchtu zvlášť potřeme herou, aby bylo možné po upečení buchty od sebe dobře oddělit.
Bcuhty plním buť tvarohovou nádivkou (250g tvarohu, 50 dkg mouč.cukru, trocha mléka; nebo povidlovou nádivkou : povidla vymícháme s trochou moučkového cukru, špetkou skořice a rumu). Připravené buchty znovu potřeme rozpuštěným tukem a necháme asi 10 minut kynout. Pak upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Vychladlé pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jia 1. 2. 2009, 13:21
Nechybí do těsta máslo (olej, rostlinný tuk) *-)?
Snezenkakyticka 1. 2. 2009, 17:49
@Jia Jituš ne, nedávám ho tam :)
Jia 1. 2. 2009, 19:43
@Snezenkakyticka Leni, tak v tom případě, jestli jsou tak dobrý jak hezký a navíc dietní, tak je to paráda (Y). Já mám oblíbený recept na buchty, který jsou moc dobrý a dlouho měkký, ale je v nich 2 deci oleje :-$
Snezenkakyticka 2. 2. 2009, 12:56
@Jia Jituš tak snad budou chutnat (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie