(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Buchty
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 100g tuku Hera nebo másla, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí, 100g cukru, 1/4 litru mléka
Náplň: Povidla, tvarohová, maková či ořechová nádivka
Postup přípravy
Mouku sypeme do mísy. Pokud ji nebudeme prosívat, sypeme ji alespoň lehce lžící, aby se mouka provzdušnila. Moučku osolíme, utvoříme důlek a do něj vylijeme vykynutý kvásek (kvásek: Do vlažného mléka - měli bychom v něm lehce udržet prst, rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek udržuje v teple, asi po 5 minutách vyběhne.
Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a rozpuštěný tuk. Hnětače vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě pod utěrkou kynout asi tři čtvrtě hodiny. Lžící oddělujeme kousky těsta, klademe je na pomoučený vál, plníme je náplněmi a zabalíme.
Buchty skládáme do vymaštěného pekáču, pak je omastíme i ze stran a doplníme volná místa. Omaštěné buchty se pak po upečení snadno oddělí.
Příprava: 40 minut
Kynutí: 45 minut
Pečení: 40 minut
Do těsta dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a rozpuštěný tuk. Hnětače vypracujeme těsto. Necháme ho na teplém místě pod utěrkou kynout asi tři čtvrtě hodiny. Lžící oddělujeme kousky těsta, klademe je na pomoučený vál, plníme je náplněmi a zabalíme.
Buchty skládáme do vymaštěného pekáču, pak je omastíme i ze stran a doplníme volná místa. Omaštěné buchty se pak po upečení snadno oddělí.
Příprava: 40 minut
Kynutí: 45 minut
Pečení: 40 minut
Připravíme si ingredience
Vsypeme do mísy mouku a do důlku vylijeme kvásek
Dolijeme zbylé vlažné mléko s rozkvedlaným vajíčkem a rozpuštěný tuk
Hnětačem vypracujeme těsto
Těsto necháme kynout
Lžící oddělujeme kousky těsta a plníme náplněmi
Buchty skládáme do vymaštěného pekáčku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé