Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuře po kvantunsku podle Lucie Výborné..výborné:) až budete přemýšlet, jak to kuře zas udělat

0.0
Kuře po kvantunsku podle Lucie Výborné..výborné:) až budete přemýšlet, jak to kuře zas udělat

Potřebné ingredience

1 celé kuře s kůží
3 velké cibule
5 stroužků česneku
1 sušená chilli paprička
2 mrkve
celerová nať
1 lžička zázvoru
1 pol. lžíce cukru
4 pol. lžíce sojové omáčky
škrobová moučka

Postup přípravy

Vždy, když jdu kolem asijského bistra a ucítím tu směsici vůní, dostanu okamžitě chuť na něco takového. Tenhle recept jsem kdysi viděla v televizi vařit Lucii Výbornou. Až po letech jsem jej vyzkoušela a řeknu Vám, je to opravdu zážitek-pro milovníky asijské kuchyně rozhodně:).

Do rozpáleného oleje vsypeme lžíci cukru a mícháme dokud nevznikne karamel. Stáhneme oheň a do karamelu vkládáme kousky kuřete i s kostí. Opékáme dozlatova. Na oleji orestujeme zeleninu, přidáme zázvor a směs smícháme s kuřetem. Přidáme sojovou omáčku, osolíme, přidáme chilli papričku a celerovou nať. Pak vše zalijeme vařící vodou a dusíme zvolna do měkka. Na závěr zahustíme škrobovou moučkou.

Takto zní originál recept. Já jsem lehce improvizovala. Dělala jsem kuře bez prsou-stačilo, neměla jsem celer.nať, tak jsem tam dala kousek nastrouhaného celeru a na závěr zamíchala pórek. Sušenou chilli papričku jsem taky neměla, tak jsem tam vrazila klasickou kulatou feferonku.

Voněli jsme po celém baráku a výsledek stojí za to. Až nebudete vědět, na jak udělat kuře, zkuste tohle. Pochopitelně s rýží, ale s nudlemi by to bylo taky gut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie