Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem - vynikající!!!

0.0
Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem - vynikající!!!

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčího masa (nakrájené na nudličky), 3 stroužky česneku, olej, koření (jaké vám chutná - já jsem dala od oka divočinu + rumové + mleté nové koření + granulovaná citronová kůra), sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cobule, máslo, 0,5 kg kysaného zelí, asi 8 zelných listů (z čerstvého zelí), 15 dkg anglické slaniny, špek, 0,25 l černého piva

Postup přípravy

Nakrájené maso, olej, česnek, sůl a koření smícháme dohromady a necháme odležet v lednici. Mezi tím si spaříme zelné listy - necháme je namočené asi půl hodiny ve horké vodě. Mrkev a petržel nastrouháme najemno a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí orestujeme na másle.
Odležené maso orestujeme na pánvi, přidáme překrájené kysané zelí. Asi po 5 minutách přidáme směs z mrkve, petržele a cibule. Chvíli opražíme.
Spařené a změklé zelné listy (můžeme i trochu naklepat aby změkly) vyložíme plátky anglické slaniny, naklademe masovo-zeleninovou směs a list zabalíme a ovážeme provázkem. Takto zabalené listy naskládáme do nádoby a necháme odležet do druhého dne.
Druhý den zabalené závitky zalejeme opraženým špekem a dáme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, potom podlejeme černým pivem a děláme do měkka. Nakonec dopečeme bez poklopu, aby závitky chytily barvu. Přeju vám dobrou chu't - jsou opravdu vynikající.
Jako přílohu máme nejraději bramborový knedlík.

zabalené závitky - teď vložíme přes noc do lednice

před pečením polejeme opraženým špekem

závitek na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Stepky mama 6. 5. 2012, 9:42
Vyzkoušela jsem a je to výborné. Chutnalo i dětem.
martina.in 8. 2. 2009, 9:59
Dobrý den, myslím, že ano. Já jsem dostala srnčí pod nůž asi po 2 letech a hledala jsem na netu jak ho připravit a skloubila jsem dohromadÿ asi 6 receptů a opravdu to stálo za to. Tak zkuste i z jiného masa a napište jak vám chutnalo. Mějte se - Martina (pl)
Jia 8. 2. 2009, 13:24
@martina.in Přesně tak to dělám já :-). Mám zhruba představu co chci uvařit, prostuduju si aspoň 20 podobných receptů, žádný mi úplně nevyhovuje, tak upravím podle sebe a ten 21. recept je můj (Y). Tak až vyzkouším dám vědět (hello)
Jia 7. 2. 2009, 17:07
Vypadají moc dobře (Y)! Myslím, že my co nemáme po ruce myslivce je můžeme zkusit i z jiného masa, ne :-D?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie