Kyprý medový perník
Potřebné ingredience
500g polohr. mouky,1 prdopeč(nebo prdoper),1 a půl lžičky sody,1/2 balíčku (=cca 14 g) mletého koření do perníku (třeba Kotanyi),2 vejce,100g oleje,100g medu,250 g cukru krupice,400 ml mléka
Postup přípravy
navrch se může natřít marmeládou a na to dávám ještě rychlou čoko polevu-viz další recept,lze pak posypat ořechy nebo str. kokosem
potřebujeme 500g polohr. mouky,1 prdopeč(nebo prdoper),1 a půl lžičky sody,1/2 balíčku (=cca 14 g) mletého koření do perníku (třeba Kotanyi),2 vejce,100g oleje,100g medu,250 g cukru krupice,400 ml mléka
********************************
nejprve důkladně smícháme mouku,prdop,sodu a koření
pak přidáme ostatní přísady a vymícháme tekuté těsto,vylíjeme na vymaštěný a moukou vysyp. plech a stěrkou rozetřeme stejnoměrně
po upečení v troubě při 180°C do zlatožluta vytáhneme a nechám trochu zchladnout -natřeme ovocnou mameládou
na marmeládu pak natřeme trochu vychladlou čoko polevu
a nahoru můžeme nasypat buď sekané oříšky nebo strouhaný kokos.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé