Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

RECKA MUSAKA ( V SYROVE I BEZSYROVE VARIACI)

0.0
RECKA MUSAKA ( V SYROVE I BEZSYROVE VARIACI)

Potřebné ingredience

4 velke uvarene brambory, 2 lilky, 500g mleteho masa, cibule,husty besamel( z : 5 lzic hladke mouky, 2 lzice oleje, 700 ml mleka ); strouhany syr, olivovy olej, bile vino, sul, pepr, podravka a celerova nat.

Postup přípravy

brambory nakrajime na tenoucke platky a poskladame je do zapekaci misky - asi 3 az 4 patra opravdu tenkych platku. Kazde patro posolime. Na to naskladame na kolecka nakrajeny a v oleji osmazeny lilek ( ja nemam rada mastne tak davam lilek do trouby, potru ho troskou oleje a necham ho zhnednout), zase osolime, na to dame mlete maso ( osmazime cibulku, na tom mlete maso, sul, pepr, podravka, celerova nat a deci bileho vina, asi 10 minuket podusime), a nakonec rozetreme poradnou vrstvu besamelu ( vsechny vrstvy by meli byt stejne tluste) a posypeme syrem. Zakapnete olejem a dejte pect do trouby.

NEKDO NEMA RAD SYR ALE TOHLE JIDLO JE TAK VYBORNE, ZE JE SKODA O NEJ PRIJIT, PROTO KDYZ VARIM JIDLO RODICUM, DAVAM MISTO BESAMELU A SYRA NA VRCH BRAMBOROVOU KASI Z PYTLIKU, POSYPU STROUHANKOU A POKLADU PLATKY MASLA. TAKE VYBORNE!!!!!!!!!!!!!!!!

jednotlive vrstvy na sobe

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie