Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Perníčky

0.0
Perníčky

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky
14 dkg cukru moučky
5 dkg másla
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1 lžičku mletého koření

Poslední dvě ingredience lze nahradit práškem do perníku. Vypracujeme hladké těsto, vyválíte silnější plát a už můžete vykrajovat libovolné tvary.

Postup přípravy

Dekorace k nakousnutí:
Na ozdobení velikonoční pomlázky nebo slavnostní tabule můžete použít tradiční perníkové figurky samozřejmě ve tylových tvarech. Jestliže chcete, aby po upečení byly krásně lesklé, potřete je ještě horké rozšlehaným vejcem.

Zdobení je hračkou:
Základní bílou polevu ušleháte z bílků, 17-20 dkg cukru moučky, několika kapek citronové šťávy nebo octa. Chcete-li mít na perníčcích barevné detaily, přidáte do směsi potravinářské barvivo.

Jemné motivy:
Aby vásledek odpovídal vaším představám, potřebujete mít zdobící kornoutek, který vytvoříte z pergamenového papíru. Neméně dobře poslouží i mikrotenový sáček, kterému ustřihnete špičku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie