Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kuře a kuskus po italsku

0.0
Kuře a kuskus po italsku

Potřebné ingredience

celé kuře nebo špalíčky, jak kdo rád,
sůl,
Kotanyi koření na pečené kuře,
trochu cukru a nebo medu,
máslo,
olivový olej,
worchestrová omáčka,
kuskus,
bujon čersvý nebo v kostce,
kečup,
česnek,
pepř,
cherry rajčata,
jarní cibulka,
paprika-hezká je žutá nebo oranž,
zelené olivy

Postup přípravy

Kuře omyjeme, rozčtvrtíme, osolíme, posypeme kořením a trochu pocukrujeme nebo pokapeme mede chvíli rozehřátým v mikrovlnce, aby byl tekutý, podlejeme vodou a dáme péct.
Mezití si ohřejeme v rychl.konvici vodu, do hrnce rozdrobíme bujon, zalijeme cca 200-300 ml hork vody, přidáme trochu worchestru, cca lžíci až dvě kečupu, trochu pepře a rozdrcené dva stružky česneku, lžíci oliv.oleje, rozmícháme a přisypeme kuskus a přiklopíme poklicí. Kuskus musí nabopnat, až je měkký, všechna voda by se měla vsáknout, pokud je stále tvrdý, přilijeme ještě trochu horké vody. Mezitím nakrájíme hodně nadrobno rajčátka, na 250 g kuskusu stačí tak větší půlka klasické plast.krabičky, popř můžeme použít i tři klasická rajčata, dále nakrájíme jednu až dvě cibulky včetně zeleného, jednu střední papriku, hezká je zelená, žlutá, oranž... a cca jeden balíček oliv-je jich tam okolo 70g. Já osobně používám zelené, ale je to podle chuti. Jemně nakrájenou zeleninu přimícháme do kuskusu a nechám cca hodinku odstát, než se nám upeče kuře.
Výborná mňamka, miluje i můj syn a je to jeden z dobrých způsobů, jak do něj dostt zeleninu:))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eillee 14. 8. 2010, 8:10
Vynikající!!! Přítel nejdřív neměl odvahu kuskus ochutnat, přinesl si radši oběd z práce, ale nakonec měl boule za ušima, jak mu chutnalo. Jen ta naše malá ani neochutnala a od rána křičela "já neci žádnej kukuš" (smich). Určitě zase někdy zopakujeme, moc nám chutnalo.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie