Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Jahodové smetanové řezy

0.0
Jahodové smetanové řezy

Potřebné ingredience

Ingredience: Korpus: 3 vejce, 250 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 0,2 l oleje, 0,2 l mléka, prášek do pečiva, marmeláda (já dělám obyč piškotové těsto)
Náplň: 3 šlehačky, 3 jahodové Galaretky, 2 jahodové kompoty
Poleva: 1 jahodová Galaretka
- já místo Galaretky použila želé z Tesca

Postup přípravy

Postup přípravy:
Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe odkapanými jahodami.
Šťávu z kompotů doplníme do 3/4 l vodou a dáme vařit. Odstavíme a do horké vmícháme 3 Galaretky (želatina dovážená z Polska). Mícháme do rozpuštění a necháme vychladit. Mezitím vyšleháme dotuha šlehačky a když začne želatina tuhnout, po částech ji vmícháváme do šlehačky. Kolem piškotu vytvoříme okraj z alobalu nebo použijeme rantlík z nerezového plechu. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Připravíme si poslední Galaretku podle návodu na sáčku (želatinu rozmícháme v 1/2 l horké vody do rozpuštění) a zchladlou nalijeme na náplň.
Místo tohoto korpusu můžeme upéct 2 tenké piškotové pláty a slepit je marmeládou, moučník bude vypadat stejně jako jahodové kostky z cukrárny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie