Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

FRAPPÉ DORT

0.0
FRAPPÉ DORT

Potřebné ingredience

Piškot: 4 vejce, 100g cukru, 100g mletých lískových ořechů (nebo mandlí), , 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100g strouhané čokolády.
Náplň: 600g šlehačky, 3 balíčky ztužovače šlehačky, 3 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček kávy Frappé v prášku, 6 lžic koňaku nebo kávového likéru (lze nahradit kávou), 3 lžíce instantního kakaa, 2 lžíce strouhané čokolády.

Postup přípravy

Oddělíme žloutky a bílky a z bílků ušleháme tuhý sníh. Cukr a žloutky ušleháme do pěny, přimícháme lískové oříšky, mouku, prášek do pečiva a potom lehce vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 35min při 180°C (horkovzdušná trouba 160°C).
400g šlehačky ušleháme se dvěma balíčky ztužovače, dvěma balíčky vanilkového cukru a 1 balíčkem kávy Frappé. Zbylou šlehačku ušleháme s 1 balíčkem ztužovače šlehačky a 1 balením vanilkového cukru.
Vychladlý korpus rozřízneme na polovinu. Spodní plát pokapeme koňakeme, kávovým likérem nebo kávou (já jsem dávala kávu) a potřeme polovinou kávové šlehačky. Přiložíme druhý plát , který lehce přitlačíme a potřeme bílou šlehačkou, na kterou ještě rozetřeme druhou polovinu kávové šlehačky.
Celý povrch dortu poprášíme kakaem a okraje ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VěraB 6. 5. 2009, 11:55
Dort vypadá úžasně (Y) , ale dala bych mu světlé pozadí, aby vyniknul (Y) (wash), také ho asi vyzkouším :- *-) (clamp) (clamp) (clamp) (hello)
Ilonáček 13. 4. 2009, 15:33
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie