Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.

0.0
Kančí nebo jehněcí přední noha nadívaná česnekem.

Potřebné ingredience

Celá přední noha s kostí z kance nebo jehněte, velké množství stroužků česneku, koření na divočinu-není problém koupit,sůl, sádlo, černé pivo.

Postup přípravy

Do masa vpichuji uzkým nožem otvory do kterých dávám celé stroužky česneku co nejhloub, aby byly schované v mase!!! Pročesnekuji co nejhojněji. Nohu po všech stranách osolím a posypu větším množstvím divokého koření. Vložím do pekáče a přeliju maso rozpuštěným sádlem-nelépe kančím, sádlo ztuhne a vytvoří ochranu proti osychání masa. Dáme na 2-3dny uležet do lednice. Po uležení do pekáče vlijeme trochu vody a 0,5l černeho piva, přikrejeme pekáčem nebo alobalem a tahneme v troubě na 170C asi 2hod. Když pekáč vyndáme sundáme alobal a slijeme do kastrůlku vypečenou štávu a dáme dopéct na chrupku bez pokrytí do trouby asi 30min. na 220C a přelíváme černým pivem. Po dopečení maso krájíme na plátky a podáváme s dobrým chlebem nebo špenátem a br. knedlíkem, přelejeme štávičkou!!!
Možno připravit i na grilu, ale zabalené v alobalu až ke konci dodělat na chrupku,nebo konbinovaně-předpéct v troubě-dodělat na grilu!!!
Přeji DOBROU CHUT

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jarka+kája,kamča 14. 10. 2009, 11:12
Tak jsme dostali kančátko a moc se mi líbil Váš recept, kejtička už je naložená,akorát jsem jí prošpikovala ještě slaninou a šípkama a zítra se bude péct.A už teď táák voní.Dám vědět jak chutnalo,budu k tomu dělat špenát a horu bramboráčků a pak to manžel odnese do práce i kolegům...přece jenom je toho masa až až:o))))) (clamp) (jidlo)
kutas 14. 3. 2010, 12:10
@jarka+kája,kamča Děkuji za důvěru v můj recept a doufám, že jste si pochutnali!!! :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie