Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

♥ ♥ ♥Lahodné karamelové řezy♥ ♥ ♥

5.0
♥ ♥ ♥Lahodné karamelové řezy♥ ♥ ♥

Potřebné ingredience

4, vejce, 240g cukru, 1dc oleje, 1dc vody, 240g polohrubé mouky, prášek do pečiva.
Dále - jablka, Salko - slazené kondenzované mléko, máslo, čokoládu, alobal a olej na potření

Postup přípravy

Plech si vyložíme alobalem a potřeme olejem. Jablka nastrouháme na plátky ( já co už nešlo na plátky dostrouhám na hrubých slzách) a poklademe jablíčky plech, já jablky nešetřím, dala jsem cca 1kg jablek, ale ta váha už je nastrouhaných, tak že jablek v celku tak 1,5 kila.
Pak si umýcháme těsto.
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej a na střídačku vodu s moukou a práškem do pečiva. Těsto nalejeme na jablíčka a dáme péct do vyhřáté trouby. Ale jelikož to každé peče jinak, tak se musíte řídit podle sebe. Já mám elektriku horkovzduch a pekla jsem na 170 a ke konci když už jsem to měla nahoře hnědé, ale ještě to cvhilku chtělo, jsem ubrala na 150, nahoru dala alobal, aby se mi to nespálilo a ještě chvilku dodělala. Upečené vytáhneme z trouby a necháme schládnout. Vychládlý piškot otočíme jablíčky nahoru. Já položím druhý plech na plech a přetočím :-)) Mezitím si uděláme krém.
Salko si dostatečnou dobu dopředu uvaříme - v tlakáči 1 hodinu a v hrnci 2 hodiny a po celou dobu musí být plechovka ponořená, tak že já plechovku do hrnce nestavím, ale položím a pokud už vykukuje, dolívám vroucí vodou z rychlovarné konvice.
Vyšleháme si máslo s uvařeným a vychladlým Salkem. Krém natřeme na upečený studený a jablíčky nahoru otočený piškot a posypeme nastrouhanou čokoládou nebo čímkoliv jiným...... ořechy, čokoládovou polevou,, grankem......
Pokud to bude možné a ve vaších silách, necháme karamelový řez uležet do druhého dne, kdy je určitě lepší než ten první den :-))
Doufám že vám bude chutnat tak jako nám - s jablíčky je to pro mě daleko více osvěžující a ne tak přeslazená pochoutka, jako když je to jen piškot s krémem - to je na mě až moc přeslazené, ale ta jablíčka, ta tomu dodají tu správnou chuť !!! Tak si nechte chutnat :-))

jablíčka na plechu....

tady už s těstem v troube, chvilku před dopečením

otočená buchta

uvařené a vychladlé Salko

tady je natřená půlka piškotu.... já půlila, páč druhá půlka šla z domu - k sousedům :-))

a tady druhá půlka natřená a i s nastrouhanou čokoládou... mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 22. 2. 2013, 19:43
(Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
blanca323 4. 8. 2012, 20:37
Ahoj,právě jsem dočetla recept a zítra ráno prubnu.Už teď mě honí mlsná a doufám že bude chutnat celé mojí velké rodince..... (jidlo)Blanka
lejča 30. 4. 2009, 19:11
(Y) Jani...tuto buchtu dělávám taky,ale bez krému-...moji chlapi ji mají rádi - nahoru si dají šlehačku a posypou kakaem a jen se zapráší (zajic) (hello)
bububububu 30. 4. 2009, 22:23
@lejča (Y) super a je to takové lehčí a ne až tak kalorické, jako s tím krémem |:o) (L)
Lidka42 30. 4. 2009, 13:18
Co by se stalo, kdybych místo másla použila tvaroh nebo zakysanou smetanu? Nejsem žádný odborník, takže se raději ptám.
bububububu 30. 4. 2009, 13:42
@Lidka42 :^) ten krém bude řídký a bude vám stíkat...si teda myslím, máslo ztuhne, ale tvaroh a smetana ne *-)
backa 30. 4. 2009, 11:11
Vypadá nádherně (Y) jen čtu recept a sbíhají se mi sliny :-p (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
bububububu 30. 4. 2009, 11:56
@backa :-) je opravdu výborný, ta jablíčka ho krásně osvěží, že není tak sladký |:o)
estepanova 30. 4. 2009, 11:05
Prosím, kolik toho másla dát na ten karamel? dík Eva (witch)
bububububu 30. 4. 2009, 11:55
@estepanova já dala na jednu plechovku jedno máslo, ale je ten krém sladší (zajic) když dělám karamelové košíčky ( mám u sebe v receptech) tak tam dávám na jednu plechovku dvě másla, záleží na tom, jak to kdo rád sladké, ale pokud dáte dvě másla, tak budete mít hodně toho krému. Tak že pokud krém budete chtít míň sladký, tak dejte na jedno máslo jen půl plechovky karamelu :-$ (L)
estepanova 30. 4. 2009, 19:09
@bububububu Tak jsem zrovna skončila, zákusek se tváří (Y). Je v lednici a čeká na zítra až jej na chalupě spořádáme. Jedno máslo je na krém opravdu tak akorát, my rádi sladké a krém byl supéééér. Akorát jsem maličko změnila postup. Já používám na pečení pouze pečící papír, takže jablka jsem měla nastrouhaná na "slzy", měla jsem jich asi kilo. (Jaro se zeptalo, co jsem dělala na podzim). Papír se po upečení velmi dobře stáhne. (Rada: aby papír na plechu nejezdil, trochu plech pokapu vodou.) Tak čekám co naši mlsouni řeknou. Moc díky bubububulince za další hvězdný recept. Není vůbec náročný. (clamp) [A]
bububububu 30. 4. 2009, 22:21
@estepanova (pusa)jéé bubububulince, to je krásný :-) doufám teda, že bude chutnat a přeji krásný prodloužený sluníčkový (child1) víkend (L) (F) (F) (F)
Ilonáček 30. 4. 2009, 11:00
(Y) (Y) (Y)
bububububu 30. 4. 2009, 11:55
@Ilonáček :-) (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie